Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 9. 2017,
9.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

ATP OP ZDA

Sreda, 6. 9. 2017, 9.11

6 let, 7 mesecev

OP ZDA (ATP), 9. dan

Južnoafričan ob dveh zjutraj pokopal ameriško upanje, v polfinalu tudi Španec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Pablo Carreno Busta | Foto Reuters

Foto: Reuters

Deveti dan OP ZDA so se končali prvi četrtfinalni dvoboji, v katerih ni bilo igralcev iz prve deseterice. Prvi polfinalist je postal Španec Pablo Carreno Busta, ki je premagal Argentinca Diega Schwartzmana. Drugi polfinalist je Kevin Anderson, ki je izločil edinega ameriškega predstavnika.

Pablo Carreno Busta, dvanajsti nosilec Odprtega prvenstva ZDA z nagradnim skladom 50,4 milijona dolarjev, je v četrtfinalnem dvoboju premagal Argentinca Diega Schwartzmana s 6:4, 6:4 in 6:2 ter se prvič uvrstil v polfinale turnirja za grand slam.

"To je nekaj neverjetnega. To je nekaj, kar sem vseskozi sanjal, vendar si nisem nikoli mislil, da bom prišel tako daleč. Zelo sem vesel, da sem se uvrstil v polfinale," je uvodoma povedal Busta, za katerega je to tudi prvi polfinale na turnirjih za grand slam.

Izjemno lahka pot do polfinala

Zaveda se, da mu je bil ob vseh odpovedih najboljših igralcev žreb zelo naklonjen, saj se do zdaj ni pomeril z igralcem iz prve deseterice. V polfinalu ga čaka Kevin Anderson, ki je trenutno 32. igralec na svetovni lestvici.

"Seveda vem, da sem imel ugoden žreb. Tudi ob takem žrebu moraš dati vse od sebe. Vem, da nisem zmagal v dvoboju proti igralcu iz prve deseterice oziroma prve dvajseterice, vendar sem vseeno zelo zadovoljen s svojo igro."

Končala sta šele nekaj minut pred drugo uro zjutraj

Ameriški gledalci so držali pesti za Sama Querreyja, ki je bil še edino domače upanje na turnirju, a se je moral posloviti v četrtfinalu. Po štirih nizih ga je premagal Južnoafričan Kevin Anderson. Igralca sta dvoboj končala šele v nočnih urah, natančneje ob 1.50 zjutraj. Četrti, odločilni niz se je končal šele po podaljšani igri, v kateri je več zbranosti pokazal Anderson.

"To je neverjetno. Igrati v četrtfinalu na enem izmed najbolj priljubljenih igrišč na svetu … To je zame nekaj fantastičnega, potem ko sem se prebil naprej," je takoj po dvoboju povedal 31-letni teniški igralec. Ta je po 52 letih prvi Južnoafričan, ki je na OP ZDA prišel tako daleč.

Zelo zanimivo je, da je Anderson poročni prstan nosil na svoji levi supergi.

OP ZDA (WTA), 9. dan

 

Ne spreglejte