Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
20. 9. 2015,
8.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andy Murray Davisov pokal

Nedelja, 20. 9. 2015, 8.07

8 let

Bo Andy Murray zdržal?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V polfinalu Davisovega pokala bo tudi v nedeljo veliko ali skoraj vse odvisno od najboljšega britanskega igralca Andyja Murrayja. Bo Škot zdržal vse napore?

Andy Murray je že navajen, da je v Davisovem pokalu največje upanje britanskih navijačev. Trenutno tretji igralec sveta bo najverjetneje igral v prvem nedeljskem dvoboju, s tem pa lahko zagotovi odločilno točko za uvrstitev v finale. Prvo točko je Andy priboril že v petek, ko je brez težav premagal Thanasija Kokkinakisa, v soboto pa sta v dvojicah skupaj z bratom Jamiejem po dolgem in izenačenem dvoboju premagala avstralsko dvojico Sam Groth/Lleyton Hewitt. V nedeljo ga bo na drugi strani mreže najverjetneje čakal Bernard Tomić.

Časa za regeneracijo je bilo malo

V preteklih dneh se je veliko govorilo o tem, da je Andy pod velikim pritiskom, vendar je sam vse skupaj zanikal. Teniški igralec, ki je bil rojen v Glasgowu, je povedal, da je vsa ekipa pod pritiskom, prav tako tudi avstralska. Postavlja se vprašanje, ali si bo po dveh dolgih dvobojih Andy Murray lahko opomogel. To je po dvoboju dvojic tudi sam izpostavil. "Bolj ko je dvoboj dolg, manj je časa je za regeneracijo. Tako fizično kot tudi čustveno je zelo težko. Takšni dvoboji te izčrpajo," je povedal zmagovalec dveh turnirjev za grand slam.

Avstralski kapetan pušča stvari odprte

Od leta 2005 je Andy Murray v Davisovem pokalu odigral 26 dvobojev. Njegova statistka je 26 zmag in le dva poraza. Leta 2005 je moral premoč priznati Stanu Wawrinki, lani pa ga je v četrtfinalu na kolena spravil Italijan Fabio Fognini. V nedeljo ga čaka zgodovinsko dvoboj. Če bo zmagal, se bo Velika Britanija prvič po letu 1978 uvrstila v finale tega prestižnega tekmovanja, njena zmaga pa seže v davno leto 1936. Murray naj bi se v prvem nedeljskem dvoboju pomeril z Bernardom Tomićem, vendar bo besedah kapetana avstralske ekipe Wallyja Masurja to še ni gotovo. "Imamo štiri vsestranske igralce. Odločitev bo padla v nedeljo zjutraj."

Andy ima proti trem igralcem iz avstralske ekipe pozitiven izid. Proti Lleytonu Hewittu in Thanasiju Kokkinakisu je igral enkrat in oba premagal. S Tomićem sta igrala trikrat, Avstralec hrvaških korenin pa je moral zmeraj priznati poraz. Proti Samu Grothu, ki skoraj zagotovo ne bo igral v nedeljskem dvoboju, še ni igral. Prvi nedeljski dvoboj se bo začel ob 14. uri po slovenskem času.

Ne spreglejte