Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 1. 2012,
23.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marija Šarapova OP Avstralije

Petek, 27. 1. 2012, 23.16

8 let

Azarenka gladko do prvega slama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Belorusinja Viktoria Azarenka je igrala svoj prvi finale grand slama in ga tudi zmagala. In to kako prepričljivo. Rusinjo Marijo Šarapovo je na OP Avstralije nadigrala s 6:3 in 6:0.

Zaročenka Saše Vujačića, Marija Šarapova, je v svojem šestem finalu grand slamov tretjič izgubila. Komaj 22-letnega Viktoria Azarenka je odigrala najboljši dvoboj svoje kariere in favorizirano Rusinjo povsem nadigrala. S 6:3 in 6:0 je Belorusinja osvojila svoj prvi grand slam in se bo obenem v ponedeljek povzpela na prvo mesto lestvce WTA. To je tudi prvi grand slam za Belorusijo. Azarenka je bila za Šarapovo enostavno prehitra in to je bila prednost ob neprestani izmenjavi močnih žogic z osnovne črte. Marija je sicer v prvem nizu z "brejkom" povedla z 2:0, nakar je Viktoria dobila 12 od naslednjih 13 iger.

"Ta naslov si si zaslužila. Trdo si garala zanj. Uživaj v zmagi," se je v prvi izjavi k Azarenki obrnila poraženka finala, Marija Šarapova. "Viktoria je bila v vseh pogledih boljša." Viktoria Azarenka je bila tako srečna, prežeta s čustvi, da je po vsega 82 minut doglem dvoboju komajda zbrala nekaj besed: "Hvala trenerjem, ki so me vzpodbujali, ki so verjeli vame in zato sem začela verjeti tudi sama. Tako mi je uspelo končno dvigniti ta pokal." Sledite so zahvale vsem, ki so ji pomagali v Melbornu, od voznika do fizioterapevta.

Ko je visoko v zrak dvignila pokal Daphne Ackhurst, ni potočila niti solze. "Komaj že čakam, da se sem vrnem tudi naslednje leto. Za menoj je izjemen mesec v Avstraliji. Uresničile so se mi sanje," je po zmagi pred 17.219 gledalci dejala beloruska igralka, rojena v Minsku, ki pa že vrsto let živi v Monte Carlu. "Vedno sem se rada vračala v Melbourne in tu mi je všeč igrati. Zato sem še toliko bolj vesela te zmage," je še povedala Azarenka, ki je obenem postala prva igralka po Avstralki Chris O'Neil leta 1978, ki je osvojila tako mladinsko kot člansko odOP Avstralije.

Na novi lestvici, ki jo bu združenje WTA objavilo v ponedeljek, bo druga Čehinja Petra Kvitova, tretja Šarapova, šele četrta pa Wozniackijeva. Kitajka Li Na bo s petega mesta zdrsnila na deveto. "Tako kot je to v vsakem športu, imaš pač dobre dneve, težke dneve in tudi dneve, ko ti prav nič ne gre po načrtu. Danes je bila Viktorija premočna," je po porazu dejala Šarapova. "Kljub porazu lahko rečem, da sem v Melbournu dosegla nekaj izjemnih zmag. Brez dvoma se bom sem vrnila tudi naslednje leto."

Ne spreglejte