Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 6. 2017,
15.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Fabio Fognini Borna Ćorić Gael Monfils Redfoo Aljaž Bedene ATP Umag

Četrtek, 8. 6. 2017, 15.20

6 let, 6 mesecev

ATP turnir v Umagu (2017)

Britanec rešuje slovensko čast na Hrvaškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Aljaž Bedene Umag | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Umag bo med 14. in 23. julijem gostil že 28. turnir serije ATP, ki bo v to hrvaško letovišče pripeljal kar nekaj svetovnih zvezdnikov. Slovenske barve bo na glavnem turnirju zastopal samo Aljaž Bedene, a bo igral za Veliko Britanijo.

Francoz Gael Monfils je prvi od treh zvezdnikov letošnjega umaškega turnirja. Za Monfilsom, ki je trenutno na 16. mestu lestvice ATP, je najboljša sezona v karieri, ki jo je končal na sedmem mestu, letos je bil že šesti. Na igriščih Stella Maris bo tudi branilec naslova, Italijan Fabio Fognini, medtem ko je tretji kandidat za naslov domači adut Borna Ćorić.

Poleg Aljaža Bedeneta, ki bo igral za Veliko Britanijo, bodo v Umag prišli še nekateri drugi mojstri teniške igre, med njimi Nemec Philipp Kohlschreiber, Čeh Jiři Vesely, Uzbekistanec Denis Istomin, Francoz Gilles Simon in Rus Mihajil Južni.

Ivanišević, Cash, Krajiček in znani glasbeniki

Umaški turnir s polnim imenom Plava laguna Croatia Open Umag bo postregel tudi z ekshibicijo, kjer bodo zaigrali Splitčan Goran Ivanišević, Avstralec Pat Cash in Nizozemec Richard Krajiček ter nekateri zvezdniki iz drugih športov in popularnega sveta.

Poleg vrhunskega tenisa bodo poskrbeli tudi za koncerte največjih domačih in regionalnih zvezdnikov ter svetovno znanih DJ-ev, novost bo modni del programa in tudi vrhunski kulinarični program.

Ameriški DJ Redfoo je nekdanji fant teniške zvezdnice Viktorije Azarenke. | Foto: Reuters Ameriški DJ Redfoo je nekdanji fant teniške zvezdnice Viktorije Azarenke. Foto: Reuters

Zabavno ekshibicijo bodo dodatno popestrili ameriški DJ in producent Redfoo iz slovitega dueta LMFAO, ljubitelj tenisa, ki se je s tem športom nekoč tudi aktivno ukvarjal. Koncertni program bo 15. julija odprla skupina Parni valjak, sledili pa bodo koncerti hrvaške skupine Hladno pivo in Željka Joksimovića, od 19. julija pa bodo oder zasedli DJ-i, med prvimi bo nastopil Redfoo, nato pa še DJ Throttle, R3hab in The Avener.

Ne spreglejte