SiolNET. Sportal Tenis
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

ATP Challenger letos v Portorožu

3

termometer

Letošnje poletje bo vsekakor tudi teniško obarvano, saj se bo med 1. in 7. julijem 2013 v Portorožu odvil težko pričakovani turnir serije ATP Challenger, tokrat pod imenom "Tilia Slovenia Open".

Poleg vrhunskega tenisa, bo največji letošnji teniški dogodek v Sloveniji nudil pester zabavni program in če temu dodamo še izjemen termin in lokacijo, poletje in morje, si lahko slovenski ljubitelji tenisa obetajo pravi festival tenisa.

Pod okriljem Teniške zveze Slovenije (TZS) se je sicer prvi ATP Challenger, profesionalni teniški turnir organiziran v sklopu mednarodnega združenja teniških poklicnih igralcev (ATP), odvil že leta 1999 v znanem teniškem centru v Domžalah. V naslednjih desetih letih se je na tem turnirju med drugim zvrstilo kar pet igralcev, ki so kasneje postali številka 1 - Kafeljnikov, Rios, Safin, Hewitt in Federer. Kasneje je bil turnir ATP Challenger serije nekaj let na sporedu v Ljubljani, nazadnje leta 2011, kot BMW Ljubljana Open.

Po eno letnem premoru, se največji moški teniški turnir torej zopet vrača na slovenska tla, tokrat v znanem teniškem kompleksu v Marini Portorož, kjer je med leti 2005 – 2010 potekal priljubljeni ženski WTA turnir, pod okriljem Banke Koper. TZS kot organizator pripravlja tudi dodatne turnirje v različnih kategorijah, kjer se bo pomerilo čez 1000 otrok in odraslih, ter pestro zabavno dogajanje z glasbenimi koncerti, vse skupaj pa bo bolj podrobno predstavljeno na prvi uradni novinarski konferenci, ki jo TZS načrtuje 16. maja 2013 v Ljubljani.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin