Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 7. 2019,
20.43

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

5

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal Novak Đoković Roberto Bautista Agut teniški globus Wimbledon

Petek, 12. 7. 2019, 20.43

4 leta, 9 mesecev

Wimbledon (ATP), 11. dan

Za wimbledonsko krono Federer in Đoković!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

5

Roger Federer | Roger Federer je v polfinalni poslastici strl Rafaela Nadala. | Foto Reuters

Roger Federer je v polfinalni poslastici strl Rafaela Nadala.

Foto: Reuters

Srbskemu teniškemu zvezdniku Novaku Đokoviću se je v finalu grand slama v Wimbledonu pridružil švicarski as Roger Federer. Ta je v drugem polfinalu premagal velikega tekmeca, Španca Rafaela Nadala s 7:6 (3), 1:6, 6:3 in 6:4.

Roger Federer, Rafael Nadal
Sportal Teniška poslastica: Lahko razmišljaš o taktiki kot nor ali pa si rečeš …

Federer se je v finale Wimbledona uvrstil dvanajstič, doslej je na "sveti travi" lovoriko dvignil osemkrat. Švicar bo v finalu na največjih turnirjih igral enaintridesetič.

Švicar bo v nedeljo ob 15. uri lovil svoj 21. turnir za veliki slam. Devetkrat v Wimbledonu ni slavil še noben tenisač, če mu bo uspelo pokal osvojiti še devetič, se bo na absolutnem prvem mestu z devetimi zmagami izenačil z Martino Navratilovo.

"Izčrpan sem. Na koncu je bilo tesno. Rafa je udaril nekaj izvrstnih udarcev. Celoten dvoboj je bil na zelo visoki ravni. V ključnih trenutkih sem dvoboj prevesil na svojo stran. Vodstvo v prvem nizu je bilo ključno, čeprav sem ga potem moral braniti. Vrnil se je. Res sem užival," so bile prve misli Federerja, o naslednjem tekmecu pa je dejal: "Novak je pokazal izvrsten tenis. Pokazal je, zakaj je branilec naslova. V finalu ga bo res težko premagati. Veselim se izziva."

Novak Đoković bo še šestič zaigral v finalu Wimbledona, ki ga je doslej dobil v letih 2011, 2014, 2015 in 2018. | Foto: Reuters Novak Đoković bo še šestič zaigral v finalu Wimbledona, ki ga je doslej dobil v letih 2011, 2014, 2015 in 2018. Foto: Reuters

Srb ni dovolil presenečenja

Prvi nosilec turnirja z nagradnim skladom več kot 42 milijona evrov Đoković je v polfinalu s 3:1 v nizih, s 6:2, 4:6, 6:3, 6:2 odpravil Španca Roberta Bautista Aguta.

Edinkrat doslej, ko je Đoković izgubil v finalu Wimbledona, je bilo na turnirju leta 2013, ko ga je ugnal britanski adut Škot Andy Murray, ki letos zaradi težav s kolkom ni zaigral v posamični konkurenci.

"To je bil pravi polfinalni obračun. Roberto je igral zelo dobro," je po dvoboju dejal 15-kratni zmagovalec turnirjev za veliki slam Đoković. "V prvem nizu v nekaj trenutkih ni mogel spraviti svojih živcev pod nadzor. Nato mu je uspelo in tudi zaigral je bolje. Sam sem postal zategnjen. V četrti ali peti igri tretjega niza je šlo na tesno. Takrat bi lahko šel dvoboj v povsem drugo smer. Vesel sem, da je šel v mojo," je polfinalni obračun pokomentiral Srb.

Pred nedeljskim dvobojem je statistika na strani Srba, ki proti Švicarju vodi s 25:22 v zmagah.

ATP

Ne spreglejte