Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 2. 2024,
16.08

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

ATP Andy Murray

Torek, 27. 2. 2024, 16.08

2 meseca

Andy Murray bi lahko že čez nekaj mesecev pomahal v slovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Andy Murray | Andy Murray se pri 36 letih spogleduje s koncem kariere.  | Foto Reuters

Andy Murray se pri 36 letih spogleduje s koncem kariere.

Foto: Reuters

Andy Murray, nekdaj prvi teniški igralec sveta, se spogleduje s koncem kariere poklicnega igralca tenisa. Najverjetneje mi ni preostalo veliko, a bom dal vse od sebe v zadnjih nekaj mesecih, ko še igram, je dejal 36-letni Škot in namignil, da vstopa v zadnje mesece svoje kariere. Murray trenutno igra na turnirju ATP v Dubaju.

Andy Murray
Sportal Murray v Dubaju oddal niz

"Še vedno rad tekmujem in obožujem tenis, a ko si starejši postane težje tekmovati z mladimi igralci in ostati v formi. Verjetno mi ne preostane veliko," je dejal Andy Murray, ki je v prvem krogu turnirja v Združenih arabskih emiratih premagal Kanadčana Denisa Shapovalova s 4:6, 7:6, 6:3 in je dosegel šele drugo zmago v letu 2024. Za vstopnico v četrtfinale se bo pomeril z devet let mlajšim tekmecem, petim nosilcem Ugom Humbertom iz Francije.

Trikratni prvak turnirjev za grand slam Murray je leta 2019 prestal drugo operacijo kolka, od takrat pa se pojavljajo ugibanja, da bi lahko končal kariero. Osvojil je dva naslova v Wimbledonu v letih 2013 in 2016, zmagal je tudi na OP ZDA 2012. V zbirki ima tudi dve olimpijski zlati kolajni 2012 in 2016, svoj čas pa je bil tudi prvi teniški igralec sveta.

Le pet teniških igralcev se lahko v sodobni odprti eri tenisa pohvali s 500 zmagami na trdi podlagi. Med njimi je tudi Murray. | Foto: Guliverimage Le pet teniških igralcev se lahko v sodobni odprti eri tenisa pohvali s 500 zmagami na trdi podlagi. Med njimi je tudi Murray. Foto: Guliverimage

Murray se je z zmago nad Shapovalovom uvrstil v elitni klub igralcev, ki so dosegli 500 zmag na trdi podlagi v sodobni odprti eri tenisa. V tem klubu so Roger Federer (783), Novak Đoković (700), Andre Agassi (592) in Rafael Nadal (518).

"Trda igrišča so najboljša zame in 500 zmag je veliko in ponosen sem na to. Ni veliko igralcev, ki so dosegli to, in super je priti do 500., preden končam," je dejal 36-letni Britanec.

Murray je bil del zlate generacije, ki se bliža koncu s trofejami polnih karier. Federer se je upokojil leta 2022, v zadnjem delu kariere je Nadal. Đoković pri 36 letih kaže še najmanj znakov utrujenosti ter se nadeja, da bo osvojil rekordnih 25 naslovov na turnirjih za grand slam.

Andy Murray
Sportal Hinavščina med teniškimi igralci
Ne spreglejte