Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
1. 2. 2016,
13.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Andy Murray OP Avstralije

Ponedeljek, 1. 2. 2016, 13.30

8 let

Andy Murray ni mogel zadržati solz

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Za najboljšega britanskega igralca Andyja Murrayja lahko rečemo, da je osmoljenec OP Avstralije. Škot je že petkrat izgubil v finalu Melbourna, kar štirikrat pa je bil zanj usoden Novak Đoković.

Andy Murray na podelitvi ni mogel zadržati solz, potem ko je omenil svojo ženo Kim, ki je v devetem mesecu nosečnosti. Z Andyjem v prihodnjih dneh pričakujeta svojega prvega otroka.

Bil je že tik pred tem, da spakira kovčke

Na začetku govora se je še nekoliko pošalil na svoj račun, saj je bil to njegov peti poraz v finalu Melbourna. Leta 2010 ga je premagal Švicar Roger Federer, v preostalih štirih dvobojih pa je moral premoč priznati Novaku Đokoviću.

"Počutim se, kot da bi bil že prej tukaj (smeh). Najprej bi želel čestitati Novaku. Šest lovorik na OP Avstralije je res velik uspeh," je uvodoma dejal 28-letni teniški igralec. Pozneje je v govoru omenil svojo izbranko, ki je zaradi visoke nosečnosti dvoboje spremljala od doma. Njen oče Nigel Sears, sicer trener Ane Ivanović, je sredi dvoboja svoje varovanke omedlel. Murray je bil že tik pred tem, da spakira kovčke in odide domov. "Moji ženi Kim pošiljam posebno sporočilo, ker vem, da me spremlja doma … Zadnja dva tedna si bila prava legenda, s prvim letalom prihajam domov," je solznih oči povedal Andy.

Moral bi igrati bolj agresivno

Prvi igralec sveta ga je premagal po treh nizih, a Murray meni, da je bil kljub temu konkurenčen Novaku, s katerim se poznata že od mladih nog. "Ne vem, kako daleč od uspeha sem bil. Veste, prvi niz nisem bil pravi, a menim, da sem bil drugi in tretji niz blizu," je razkril drugi igralec sveta in dodal: "Moral bi več igrati na mreži in bolj agresivno. Menim, da sem bil večino najinih dvobojev na turnirjih za grand slam konkurenčen. Ne vem sicer, kako je to videti od zunaj," je dodal Murray, ki je do zdaj osvojil dva turnirja za grand slam.

Ne spreglejte