Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 11. 2021,
7.38

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Andreja Klepač

Ponedeljek, 15. 11. 2021, 7.38

2 leti, 5 mesecev

Teniški globus, 14. marec

Andreji Klepač in Hrvatici ni uspelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Andreja Klepač, Darija Jurak | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Edina slovenska teniška igralka na finalu sezone WTA v Mehiki Andreja Klepač je v paru s Hrvatico Darijo Jurak ponoči igrala odločilni dvoboj za napredovanje med najboljše štiri v dvojicah. Klepačeva in Jurakova sta za napredovanje v polfinale Guadalajare potrebovali zmago, vendar jima ni uspelo.

Petintridesetletno Koprčanko ter dve leti starejšo Jurakovo sta v odločilnem dvoboju za polfinale ugnali četrti nosilki Američanka Nicole Melichar-Martinez in Nizozemka Demi Schuurs, ki sta zmagali po odločilnem tretjem nizu, tako imenovanem "super tiebreaku", s 6:4, 3:6 in 10:2.

Tekma se ni začela po željah slovensko - hrvaške dvojice, ki se je kmalu znašla v zaostanku 1:4, vendar sta proti koncu prvega niza že ujeli formo in si v 10. igri priigrali celo dve žogici za popoln povratek. Američanka in Nizozemka sta se rešili, izkoristili šesto žogico za niz in po 38 minutah igre povedli z 1:0.

V drugem nizu sta bili Klepačeva in Jurakova občutno boljši, v odločilnem tretjem pa sta naredili preveč napak za končni uspeh.

Ameriško-nizozemska naveza Melichar-Martinez - Schuurs se je tako pridružila Japonkama Shuko Aoyami in Eni Shibahari, ki sta si prvo mesto zagotovili že po dveh krogih, v zadnjem dvoboju skupinskega dela pa sta s 6:4, 3:6 in 7:10 izgubili proti Avstralki Samanthi Stosur in Kitajki Zhang Shuai.

Z današnjim porazom sta Klepačeva in Jurakova tudi končali nastope na sklepnem turnirju sezone, v kateri sta skupaj osvojili dva turnirja WTA.

Garbine Muguruza | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Garbine Muguruza Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Garbine Muguruza v polfinalu zaključnega turnirja WTA

Nekdanja prva teniška igralka sveta Španka Garbine Muguruza se je v mehiški Guadalajari uvrstila v polfinale zaključnega turnirja WTA, potem ko je v zadnjem dvoboju rdeče skupine predtekmovanja s 6:4 in 6:4 premagala Estonko Anett Kontaveit. Slednja si je prvo mesto in uvrstitev med štiri najboljše zagotovila že prej.

Kljub temu pa je bila po dvoboju razočarana, saj se je s porazom končala njena serija 12 zaporednih posamičnih zmag, prvič na turnirju pa je tudi izgubila igro na svoj servis. Na prvih tekmah proti Čehinjama Karolini Pliškovi in Barbori Krejčikovi se ji to ni zgodilo. V prvem dvoboju dneva je Pliškova premagala Krajčikovo z 0:6, 6:4, 6:4.

Za zadnje mesto v polfinalu se bosta danes ponoči potegovali Grkinja Maria Sakari in Belorusinja Arina Sabalenka.

turnir WTA Tamara Zidanšek Andreja Klepač
Sportal Pomembna zmaga za Klepačevo in Jurakovo
Andreja Klepač
Sportal Klepačeva s Hrvatico brez možnosti proti drugemu paru sveta
Ne spreglejte