Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
17. 10. 2017,
15.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

WTA Andreja Klepač

Torek, 17. 10. 2017, 15.50

6 let, 6 mesecev

Andreja Klepač v družbi najboljših igralk #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Konec tedna se v Singapurju začenja ženski finalni teniški turnir, kamor se tako med posameznicami kot tudi med dvojicami uvrsti najboljših osem igralk oziroma ekip. Letos bomo imeli na prestižnem turnirju tudi Slovenci svojo predstavnico. Slovenske barve bo v ženskih dvojicah zastopala Andreja Klepač, ki v Singapur odhaja z visokimi cilji.

Andreja Klepač, najboljša slovenska teniška igralka med dvojicami, bo ta konec tedna v Singapurju nastopala med najboljšo osmerico na svetu. To je do zdaj od Slovenk uspelo le še Katarini Srebotnik. Kot kaže, se je primorska teniška igralka letos zelo dobro ujela z Mario Jose Martinez Sanchez, saj jima je med drugim uspelo zmagati na močnem turnirju v Tokiu. To je bila za Klepačevo že peta zmaga med dvojicami. Tokrat je bila novinarska konferenca v mestni hiši, kjer jo je gostil tudi Zoran Janković, župan Ljubljane.

Andreja Klepač odhaja na zaključni masters turnir v Singapur, kamor se uvrsti le najboljših osem dvojic. | Foto: Vid Ponikvar Andreja Klepač odhaja na zaključni masters turnir v Singapur, kamor se uvrsti le najboljših osem dvojic. Foto: Vid Ponikvar "Presrečna sem"

Andreja je pred tem igrala s celo vrsto igralk, med drugim sta lani združili moči s Katarino Srebotnik, a nista dosegli želenih rezultatov. Letos igra z izkušeno Mario Jose Martinez Sanchez, s katero sta se ujeli že takoj na začetku. Španka pa se že lahko pohvali z zmago na zaključnem turnirju masters v dvojicah in bo s svojimi izkušnjami zagotovo lahko pomagala naši igralki. "Z Mario se dobro razumeva tako na igrišču kot zunaj njega," je povedala Klepačeva.

Prav z zmago v Tokiu sta si zagotovili nastop na zaključnem turnirju, kjer si bodo igralke (posamezno in dvojice, op. p.) razdelile sedemmilijonsko denarno pogačo. "Presrečna sem, da sem se uvrstila na zaključni turnir masters. Z Mario na začetku sezone sprva nisva našli prave forme. Rezultati so bili na začetku povprečni, na OP ZDA pa sva našli pravo igro in pravo kombinacijo. Na podlagi tega sva zasluženo zmagali na turnirju v Tokiu."

"To bo stvar dnevne forme in počutja. Treba bo dobro odigrati in iti na zmago." | Foto: Vid Ponikvar "To bo stvar dnevne forme in počutja. Treba bo dobro odigrati in iti na zmago." Foto: Vid Ponikvar

Vse imajo možnost za zmago

Andreja in Maria se lahko že v uvodnem krogu pomerita s prvima ali drugima nosilkama turnirja. Za slovensko predstavnico in Španko bo to zagotovo velik izziv. "Zame bo vse novo, saj sem se prvič uvrstila na takšen turnir. Pri žrebu nimam neke posebne želje. Vsak par ima svojo igro. Nekatere nama mogoče bolje odgovarjajo, druge malo manj, ampak najino nalogo si želiva opraviti stoodstotno in na igrišču narediti tisto, kar sva se dogovorili pred tekmo. Potem bo, kar bo," je povedala 31-letna Primorka, ki na tem turnirju ne želi izpostavljati nobenih favoritov. "Vse imamo možnosti. Tam bo osem najboljših parov. Vse smo v tej sezoni dosegle dobre rezultate. Pravzaprav bova midve napadali iz ozadja in zaradi tega bova imeli malo manj bremena. A to bo stvar dnevne forme in počutja. Treba bo dobro odigrati in iti na zmago."

Andreja je ena najboljših igralk z osnovne črte "Za Andrejo pa vemo, da je ena najboljših igralk z osnovne črte in od tam izvaja izjemen pritisk." | Foto: Vid Ponikvar "Za Andrejo pa vemo, da je ena najboljših igralk z osnovne črte in od tam izvaja izjemen pritisk." Foto: Vid Ponikvar

Pred turnirjem je zelo optimističen tudi njen trener Primož Starčič, ki z našo igralko sodeluje že zadnjih 18 let. "Maria igra zelo raznovrsten tenis, za Andrejo pa vemo, da je ena najboljših igralk z osnovne črte in od tam izvaja izjemen pritisk. Zelo dobro vrača tudi začetne udarce. Menim, da je to res prava kombinacija igralk."

"V to sobo hodijo samo zmagovalci"

Tudi tokrat je Zoran Janković, župan Ljubljane, pokazal svojo zmagovalno mentaliteto. "Jaz pričakujem, da bo Andreja v paru z Mario zmagala. V to sobo hodijo samo zmagovalci. Zmagala je že, da se je uvrstila med prvih osem, ampak kljub temu lahko rečem, da bo Andreja na prihodnjo novinarsko konferenco v tej dvorani prišla z medaljo."

Zoran Janković, župan Ljubljane, je prepričan, da bo Andreji Klepač v Singapurju uspelo priti do vrhunskega rezultata. | Foto: Vid Ponikvar Zoran Janković, župan Ljubljane, je prepričan, da bo Andreji Klepač v Singapurju uspelo priti do vrhunskega rezultata. Foto: Vid Ponikvar

Na Klepačevo je zelo ponosen tudi predsednik teniške zveze Marko Umberger, ki pravi, da je igra dvojic pri nas nekoliko podcenjena, medtem ko je v drugih državah zelo priljubljena. "Omenil bi, da je Andreja stalna članica naše reprezentance in da velja za srčno in borbeno igralko. Za ta uspeh ji iz srca čestitam, prav tako tudi njenemu trenerju Primožu Starčiču."

Andreja na svetovni lestvici med dvojicami trenutno zaseda 24. mesto. S turnirskimi nagradami pa je zaslužila slabih 250 tisoč dolarjev (211 tisoč evrov).

Ne spreglejte