Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 8. 2011,
7.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andy Murray Kevin Anderson Polona Hercog Toronto

Torek, 9. 8. 2011, 7.47

7 let, 12 mesecev

Anderson "razbil" branilca naslova Murrayja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na petem teniškem turnirju serije masters v letu 2011 v Montrealu se je že po svojem uvodnem dvoboju poslovil četrti nosilec in branilec naslova Britanec Andy Murray.

Murrayja je v drugem krogu (v prvem krogu je prvih osem nosilcev prostih) presenetljivo kar s 6:1 in 6:3 ugnal Južnoafričan Kevin Anderson in mu vrnil za prav tako hud poraz (6:1, 6:1, 6:2) na lanskem odprtem prvenstvu Avstralije. Južnoafričan, ki je slovenskemu občinstvu bolj poznan po porazu z Blažem Kavčičem v prvem krogu letošnjega odprtega prvenstva Avstralije, se bo v osmini finala pomeril z zmagovalcem dvoboja Michael Russel (ZDA) – Stanislas Wawrinka (Švi).

Tokrat je bil Anderson proti škotskemu zvezdniku v prednosti že od samega začetka dvoboja, potem ko je povedel s 3:0 v prvem nizu. Prednosti do konca ni več izpustil iz rok, tudi v drugem nizu pa je že v drugi igri naredil nov brejk. V četrti igri je imel Murray dve priložnosti, da bi se priključil tekmecu, a je obe zapravil. To je pomenilo tudi konec za povsem razglašenega Britanca, ki je kanadski Rogers masters osvojil v zadnjih dveh letih. Zadnji s tremi zaporednimi zmagami na tem turnirju tako ostaja legendarni Čeh Ivan Lendl (1987 – 1989).

Hercogovi tudi v dvojicah ni uspelo

V prvem krogu turnirja v Torontu, kjer je prva nosilka Katarina Srebotnik, je slovenska teniška igralka Polona v paru z Grkinjo Eleni Danilidou izgubila proti Špankama Nurii Llagostera Vives in Arantxi Parra Santonja (2:6, 6:2, 10:4). Žal tako v drugem krogu ne bo prišlo do ''slovenskega'' dvoboja, saj bi se v primeru zmage Hercogova in izkušena Grkinja pomerili z izvrstnima Katarino Srebotnik in Čehinjo Kveto Peschke.

V konkurenci posameznic je dvoboj prvega kroga z lahkoto dobila nekdanja prva igralka sveta Serena Williams, v drugem pa je Belgijka Kim Clijsters predala dvoboj Kitajki Zheng Jie.

Ne spreglejte