Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2007,
21.25

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 12. 2007, 21.25

8 let, 1 mesec

Slavko Ivezič: Moja teza je potrjena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po pozitivnem razpletu prvega dela tekmovanja lige prvakov je bil novi trener Celja Pivovarne Laško Slavko Ivezič vidno zadovoljen.

Hkrati si je oddahnil, saj mu je po turbulenci v mestu ob Savinji uspelo slovenske prvake pripeljati do napredovanja v Evropi. Čeprav pravi, da izpad ne bi bil katastrofa, je jasno, da je vsaj za nekaj časa v rumeno-zeleno hišo prinesel mir - tako v vodstvu kot med sponzorji in na parketu. Kako mu je razgreto ekipo uspelo ohladiti ter jo prepričati, da ohrani trezno glavo, je spregovoril za Sportal. Kakšne so po njegovem mnenju možnosti Celjanov v nadaljevanju in kaj si želi od torkovega žreba na Dunaju. Vse to v naslednjih vrsticah.

Zmaga z Veszpremom ter Gummersbachom, stopnička naprej v ligi prvakov. V zadnjih dneh se je dogajalo mnogo. Ste si sedaj oddahnili? Moram reči, da bom sedaj lažje spal, kajti zadnjih 10 dni, ki so za nami, je bilo najtežjih v mojem življenju. Lotil sem se neugodne naloge, v situaciji, ko je bilo težko pričakovati dve zmagi. A ne zaradi tega, ker ekipa tega ne bi bila sposobna doseči, pač pa zaradi situacije, ki se je zgodila.

Kako ste zaplet in razplet doživljali? Morda sem vse skupaj doživljal mnogo bolj čustveno, ker sem Celjan in sem bil deležen marsikatere kritike na svoj račun. Od tega ne bežim, saj sem zelo realen človek tako v življenju kot v športu. Vem pa, kaj zmorem. Verjel sem, da lahko vrnem ekipo v življenje ter da si lahko priborimo napredovanje v Evropi. Zaradi kluba, zaradi sponzorjev, zaradi prekrasne publike. Cilj je sedaj uresničen. Celjski klub bo prezimil v Evropi. Na srečo se katastrofa ni zgodila. Je kriza torej zaključena? Za Celje preboj naprej pomeni veliko, saj so ambicije vedno visoke. Oči zelo kritične, ne samo znotraj kluba, pač pa tudi medijev in javnosti. Zato je to problem. Rokomet je na tem območju silno pomemben. V Celju včasih gledamo malce drugače: če ne bi šli naprej, to ne bi bila katastrofa. Fante sem na to tudi pripravljal. Mnogi so spraševali, kaj bo, če nam ne uspe. Nisem hotel govoriti o tem, saj bi ob takšnem scenariju igrali v Evropi v pokalu pokalnih zmagovalcev. Postavili bi si nove cilje, ekipa bi se motivirala na novo. Vendarle gre za šport. Počasi bo treba preskočiti tovrstne ovire.

Je v zadnjem tednu in pol po vašem mnenju ekipa vendarle doživela napredek? Je. Predvsem sem zadovoljen z napredkom Igorja Kosa, ki je bil že po 14 dneh označen kot slab igralec, čeprav se ve, da igralec ob prihodu v nov klub lahko potrebuje pol sezone ali celo, da se izkaže. Vseskozi poskušam dopovedati, da so nekateri neupravičeno očrnjeni. Morda bo ravno tisti odigral najpomembnejšo partijo v sezoni, najbolje. To se je zgodilo. Moja teza je potrjena, zaradi česar sem zelo vesel. V torek vas čaka žreb drugega dela lige prvakov na Dunaju. Slabih nasprotnikov pravzaprav ni … Ne glede na nasprotnike bomo poskušali odigrati po najboljših močeh. V dvorani Zlatorog si želimo tri spektakle. Nimamo kaj izgubiti. Želja, da prezimimo, je uresničena. Pred nami je dolg premor in upam, da se vrnemo še močnejši. Mislim, da v naši dvorani lahko premagamo vsakogar.

Komu pa bi se vseeno radi izognili? Mogoče Ciudadu Realu in Kielu, ki sta v tem trenutku najmočnejša. Je pa res, da sta hkrati tista, ki pritegneta publiko.

Ne spreglejte