Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 5. 2011,
9.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Novak Đoković

Nedelja, 22. 5. 2011, 9.06

8 let

Novak Đoković dopolnil 24 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Srbski teniški as Novak Đoković danes slavi svoj 24. rojstni dan, zagotovo tudi z željo, da bi že po Roland Garrosu postal prvi igralec sveta.

Popularni Đoković živi sanje vsakega športnika, mediji in navijači ga obožujejo, a se spominja tudi manj prijetnih časov. Dvanajsti rojstni dan je praznoval, ko so na Beograd padale Natove bombe, mama pa mu je spekla torto, da bi ga razveselila.

''Moja mati Dijana je posebna. Skrbeti je morala za štiri moške, kar ni bilo niti malo lahko, še posebej v težkem obdobju za Srbijo. Za rojstni dan mi je spekla torto in začela peti ''Vse najboljše'', ko so nad Beograd priletela letala in se je vse začelo tresti. Takrat smo živeli v stanovanju, velikem 60 kvadratnih metrov, in vsak dan razmišljali o bombah, ki so padale. Mati mi je govorila, da naj se ne obremenjujem in da moram vedno razmišljati pozitivno, saj bo zagotovo minilo. Še sedaj se spominjam njenih besed, ki so mi v življenju veliko pomagale.''

''Nole'' se je spomnil tudi začetkov kariere, ko je zanj najprej skrbela Jelena Genčić, pozneje pa slavni Nikola Pilić. ''Vse se je začelo pri štirih letih na Kopaoniku, kjer sta moja starša imela lokal. Jelena Genčić je v meni videla potencial, tako da sem z njo na igrišču preživljal po nekaj ur. Pozneje sem odšel na Teniško akademijo Nikole Pilića, ki mu prav tako dolgujem veliko zahvalo za vse, kar je storil zame. Zgodaj sem se moral osamosvojiti in že pri dvanajstih letih začeti živeti brez staršev, kar ni bilo lahko,'' je zaključil Đoković.

Tako je bilo nekoč, sedaj pa ga je revija Vogue razglasila za najbolj znanega Srba na svetu, ki je na igrišču in v živo tako seksi, da lahko tudi rodni Beograd obišče le na hitro, sicer bi ga rojaki ''raztrgali''.

Ne spreglejte