SiolNET. Sportal Sportal +
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lepa gesta NK Celja: nogometaši darovali kri

1

termometer

Po koncu jesenskega dela so celjski nogometaši pred odhodom na zaslužen počitek, poskrbeli za lepo gesto. Obiskali so Transfuzijski center Splošne bolnišnice Celje in darovali kri.

To je bila njihova prva krvodajalska akcija, ki pa bo, kot pravijo, v prihodnje postala stalnica. Vsi skupaj na čelu z uslužbenci Splošne bolnišnice Celje so bili na koncu več kot zadovoljni nad lepo potezo, ki jo je pospremil tudi direktor bolnice Marjan Ferjanc: "Na takšne akcije gledamo pozitivno. Na eni strani Nogometni klub dela za mesto Celje in posledično nosi ime mesta ter kluba tudi izven naših meja, na drugi strani pa je ta humana dejavnost oziroma poteza, ki je izredno pomembna in daje zgled vsem. To je tisto pravo, ki je potrebno v tej današnji družbi."

O tej akciji so razmišljali že v poletnih mesecih, a bi s tem lahko otežili trenažni proces. Ob koncu prvega dela sezone, pa je zato več kot primeren čas: "To je res lepa gesta iz strani Nogometnega kluba Celje. Veliko ljudi potrebuje kri in za kaj je ne bi darovali... Z veseljem smo jo in tako bo tudi v prihodnje," je dejal Matej Centrih. K tem besedam pa se je pridružil tudi Gregor Bajde: "Z darovanjem krvi pomagamo drug drugemu. Veliko jih je, ki so ravno zaradi krvi v stiski in mislim, da je prav, da jim pomagamo. Tudi v prihodnje jim bomo."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin