Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
17. 11. 2010,
9.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 17. 11. 2010, 9.28

7 let, 12 mesecev

Kamnik in Dijk napovedujeta zmago

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Srednji bloker ACH Volley Matevž Kamnik in njegov "cimer", Nizozemec Kay Van Dijk, sta si pred gostovanjem v 1. krogu lige prvakov pri poljskem Jastrzebskim vzela nekaj minut za Sportal.

Mladi, še ne 23-letni, Matevž Kamnik, iz leta v leto dokazuje, da se razvija v kakovostnega igralca na položaju blokerja. Njegovo največje priznanje v karieri je bila uvrstitev v idealno ''šesterko'' zaključnega turnirja lige prvakov v Lodzu, kjer je ACH Volley zasedel nehvaležno četrto mesto. Njegov cimer na gostovanju na Poljskem je nova okrepitev Nizozemec Kay Van Dijk, ki je v slovenskega državnega prvaka prestopil iz italijanskega Loreta. Nizozemski korektor je na začetku sezone že pokazal, da je kakovosten odbojkar in res pomeni okrepitev v pravem pomenu besede. Obema smo zastavili tri kratka vprašanja pred današnjo popoldansko tekmo z poljskim podpravkom.

V čem mislita, da je ACH boljši od Poljakov? Katere so vaše največje prednosti? V čem so, če so kje, boljši Poljaki?

Matevž: Mislim, da je ACH bolj izkušen kot lansko leto ter ima tudi daljšo klop in to bosta nedvomno naši glavni dve prednosti. Poljake lahko "načnemo" predvsem na sprejemu in potem jih z dobro blok obrambo nadigramo.

Kay: Naša ekipa ima 13 igralcev in vseh 13 je odličnih. Imamo pa podobne cilje kot lansko leto in to nas bo "gnalo" do konca.

Kdo bo polega starega znanca Mitje Gasparinija predstavljal največjo nevarnost? Matevž: Mislim, da so poljski igralci vsi zelo kakovostni. Kot bloker si bom vsekakor moral dobro pogledati njihovega organizatorja igre Grzegorza Lomacza in naštudirati njegovo ''razigravanje''. Vsekakor pa bo treba paziti na Mitjo, saj gre k njemu največ žog in verjetno bo tudi on začel, saj je zadnje tekme odigral odlično. Imajo pa Poljaki tudi zelo dobro menjavo na njegovem položaju. Osredotočeni ne bomo smeli biti samo na enega igralca.

Kay: Poleg Mitje Gasparinija bosta vsekakor najbolj nevarna še njihov najstarejši igralec Avstralec Benjamin Hardy ter Slovak Lukaš Divis.

Malce nehvaležno vprašanje, a vseeno. Kakšen rezultat tekme napovedujeta? Zmaga, poraz? Matevž: Pravzaprav je ta odgovor preprost. Vsekakor zmaga. Če bo le ta prišla po treh oziroma petih nizih, je popolnoma vseeno. Zmaga na tujem terenu bi bila zelo dobrodošla in odličen štart v novo sezono lige prvakov.

Kay: Tekma bo nabita s čustvi in zelo zanimiva, saj je prva tekma LP v tej sezoni, vendar imajo Poljaki prednost domačega terena in zato bo tekma tudi rezultatsko zelo napeta. Mislim, da bo tako vse do konca, zmage pa se bomo veselili mi.

Ne spreglejte