Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 11. 2011,
21.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakinj

Torek, 29. 11. 2011, 21.14

8 let

Goran Dujić: Štiri Slovenke v prvi postavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Skozi šivankino uho se je Krim Mercator prebil v glavni del evropske lige prvakinj. Okrnjena ekipa se že pripravlja za nadaljevanje, direktor kluba pa sklepa sponzorske pogodbe.

Direktor najboljšega slovenskega ženskega rokometnega kolektiva Goran Dujić je bil napredovanja izredno vesel, prvi del lige prvakinj ocenil kot uspešen, v nadaljevanju pa se lahko zgodi marsikaj. Na mestu direktorja je le tri mesece, do zdaj pa je že poskrbel za rožnato prihodnost kluba. Večina sponzorskih pogodb je že podpisana, pospešeno pa se sestavlja ekipa za sezono 2012/13.

V skupini z Larvikom, Viborgom in Podravko ste se skozi šivankino uho uvrstili v glavni del tekmovanja, zato lahko bržkone daste pozitivno oceno … Vedno bi lahko bilo boljše. Prikazali smo različne igre, želja je bila velika in na koncu nam je uspelo. Glede na to, kako na hitro smo pred sezono zbrali vse skupaj – od trenerja, igralk, nenazadnje mojega prihoda – moram prvi del oceniti pozitivno. Prva naloga ekipe je opravljena.

Poraz z Larvikom in vaša usoda v rokah Podravke. Zadnja tekma v Stožicah oziroma njen tretji polčas ni bil prav prijeten … Res je, nervoza je bila izjemna. Po tem, ko veš, da nisi naredil vsega, kar bi lahko in si odvisen od drugih. Nekaj najtežjega. Podravka je delo opravila vrhunsko, profesionalno. Ekipi iz Koprivnice sem se že dvakrat zahvalil. Uslugo pa ji bomo vrnili tako, da jo bomo pet dni gostili v Sloveniji, kjer se bosta naša in njihova ekipa pripravljali skupaj.

Bili ste na dunajskem žrebu drugega dela. Kaj pravite na Valceo, Budućnost in Metz? Z Metzem nismo igrali tri sezone, vemo, da je ekipa dobra predvsem v napadu, v obrambi pa nekoliko slabša. O Valcei in Budućnosti ne gre izgubljati besed. Obe ekipi poznamo izvrstno, v tem trenutku sta favoritinji zaradi uigranosti, pa tudi proračuna, s katerima razpolagata. Ta dejstva pa ne pomenijo, da se bomo kdaj predajali. Proti vsem bomo šli po zmago, naša prednost je morda razpored, saj prvo in zadnjo tekmo igramo v Stožicah.

Se strinjate, da se je Krimu poznalo pomanjkanje tekem pred sezono? Se vračate v regionalno ligo? Ko smo bili na žrebu na Dunaju, smo se veliko pogovarjali. Za zdaj pa o vrnitvi v regionalno ligo nismo razmišljali. Morate vedeti, da bi res imeli več tekem, a s tem so povezani stroški. Če liga nima sponzorja, ki pokriva le-to, klubi težko zdržimo. Skoraj zagotovo pa bomo pripravili neke vrste superpokal, kjer bodo igrali Györi ETO, Hypo, Podravka in mi. V obdobju, ko še ni lige prvakinj, za zdaj pa še usklajujemo termin.

Regionalna liga prinaša več stroškov kot pozitivnih zaključkov? Za zdaj da. Poglejte, v ligi prvakinj tečejo pogovori za reorganizacijo. Tako da bi tekmovanje potekalo podobno kot pri moških. Že za njo pa je težko najti generalnega sponzorja, potrebovali bi nekoga, ki prispeva okoli 1,5 milijona evra. Pokrovitelj moške lige prvakov Velux na sezono prispeva 2,5 milijona evra.

Le kratek čas ste direktor kluba. V kakšnem stanju ste ga dobili? V treh mesecih smo naredili obsežno delo. Situacija ni bila bajna, saj klub zadnja leta ni imel direktorja, za vse je morala skrbeti le ena oseba. Že pred tem so se dogajale napake v vodenju kluba in organizaciji dela, a nič ne de, stvari postavljamo na svoje mesto. Bistvo je, da smo že pred novim letom podpisali večino pogodb za prihodnost. Čakamo še Drogo Kolinsko, ki ji dogovor poteče 31. decembra.

Pa generalno sponzorstvo? Mercatorju poleti poteče pogodba … Do avgusta 2012 je naš generalni sponzor Mercator, z njim smo se dogovorili za nadaljnjo pomoč, vlogo generalnega pokrovitelja pa bo prevzel drugi sponzor, s katerim smo že blizu dogovora. Poleg tega bomo spremenili opremljevalca, pogovarjamo se s tremi, videli bomo, kdo bo najbolj kakovosten in ugoden za nas.

V teh dneh je v Stožicah bolj mirno, kar nekaj igralk je bilo ali je še na reprezentančnih akcijah … Trenira se normalno. Takoj, ko se vse vrnejo, pa začnemo na vso moč. Po novem letu, 2. januarja, bomo odšli za 15 dni na priprave. Že zdaj pa se strokovno vodstvo pospešeno pripravlja na drugi del evropske lige. Moram pa reči, da smo vrnili in okrepili mladinsko šolo, na kar bomo v prihodnje dajali še poseben poudarek, vrnili smo se v 1. B ligo in želim, da Krimova mladinska šola dobro dela in proizvaja igralke.

Torej vrnitev k slovenskemu kadru? Za prihodnjo sezono se že pogajamo z igralkami. Zelo sem vesel, da smo se dogovorili z Barbaro Varlec, ki se na treninge vrača 1. januarja 2012. Ne bomo je izpustili iz rok, želimo podaljšanje sodelovanja še za tri sezone. V prihodnji sezoni pa se bomo okrepili še z vsaj eno Slovenko. V tem trenutku vam ne morem reči, na katerem igralnem mestu. Moja želja je, da se vrnemo v leto 2001–2003 in imamo najmanj štiri perspektivne Slovenke, ki resno konkurirajo za prvo postavo članske ekipe. Tujke, ki bodo oblekle dres Krima, bodo v prihodnje morale biti iz pravega testa in karakterja.

Kot razumem, sprememb pred nadaljevanjem lige prvakinj ne bo? Morate vedeti, da pravila določajo, kaj lahko kupiš v prestopnem roku. V tem času se ne moremo okrepiti z nobeno od igralk, ki so bile v ligi prvakinj v prvem delu. Nima pa smisla kupovati povprečnih igralk, zato ne bomo delali ekstremnih sprememb.

Ne spreglejte