Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 2. 2008,
16.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 6. 2. 2008, 16.54

7 let, 12 mesecev

Darko Kremenovič: Igramo kot prerojeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pa so jo le dočakali … Prvo zmago na domačih zelenicah, namreč …

Za nogometaše iz Ivančne Gorice je bilo v uvodni sezoni potrebnih dolgih sedemnajst krogov, da so si priigrali poln izkupiček na štadionu NK Livar. Eden najzaslužnejših za tretjo zmago v sezoni je bil 26-letni napadalec Darko Kremenovič, ki smo ga z dvema zadetkoma okronali z nazivom najboljšega igralca 17. kroga PrveLige Telekom Slovenije …

Vaša prva zmaga pred domačim avditorijem je luč sveta ugledala šele v 17. krogu PrveLige Telekom Slovenije … Vsekakor sem vesel, da se je vendarle zgodilo tudi to in smo zmago dosegli na domačem igrišču. Če pogledam nekoliko v preteklost, moram priznati, da bi si morali vse tri točke zagotoviti že prej, a nam je sreča vselej obrnila hrbet.

Po nepričakovani zmagi na celjski Areni Petrol ste v razmaku treh dneh poskrbeli še za eno slavje vaših navijačev - znova ste bili namreč usodni za Ptujčane. Katera od teh zmag je bila slajša? Največji pomen bi pripisal zmagi proti v Celju, saj nas je "dvignila". Zdaj igramo kot prerojeni. Vsaka tekma, ki jo dobimo, pa je za nas v boju obstanek še kako pomembna.

V nedeljo ste z dvema zadetkoma pomagali ekipi do tretje prvenstvene zmage in si posledično izborili naziv najboljšega igralca kroga … Ob takem uspehu so občutki neverjetno lepi. Upam le, da si bom tudi na prihodnjih dvobojih še kdaj prislužil naziv najboljšega igralca … Vsaka tekma je namreč svojevrstno dokazovanje za vsakega igralca.

Prvenstvo je še dolgo in prednost Ptujčanov kopni tekmo za tekmo, zato ni potrebno posebej poudarjati, da so vaše vnovične ambicije obstati v elitni druščini, mar ne? Ključno je, da v prihodnje ne bomo izgubljali tekem, saj to dviga prepotrebno samozavest, posledično pa tudi formo. Če bomo igrali tako, kot smo na zadnjih dvobojih, se ne bojim za prihodnost.

Znano je, da je vaša ekipa nanizala kar trinajst porazov. Ste morda zaradi tega kdaj obupali? Nikoli. Žoga je okrogla in nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. Do konca prvenstva je še veliko tekem, tako da se lahko zgodi še marsikaj.

V tej sezoni ste najprej trenirali pod okriljem Branka Vrščaja, nato pa je "krmilo" prevzel Tomaž Kavčič. Kje vidite največjo razliko med trenerjema? O obeh trenerjih sem si ustvaril določeno sliko, rečem pa lahko, da je bil Branko Vrščaj preveč "mehak" do igralcev in ni bilo čutiti prave avtoritete. Slednja pa je prisotna pri Tomažu Kavčiču, zato smo tudi bolj disciplinirani.

Menite, da so pozitivni rezultati med drugim tudi posledica zamenjave trenerja? Lahko so, lahko pa tudi ne. V času, ko nas je vodil Vrščaj, smo nekatere tekme odigrali dobro, a smo večkrat premagali kar "sami sebe" …

Kakšni so cilji ekipe v tej sezoni? Cilji so jasni. Zagotoviti si obstanek v prvi ligi.

S šestimi zadetki ste na vrhu klubske liste strelcev. Koliko zadetkov si želite doseči do konca prvenstva? Vse je odvisno od okoliščin. Želim si jih pa seveda doseči čim več …

Kateri je bil vaš najlepši zadetek v karieri? Najlepši zadetek sem dosegel v dresu Livarja, ko smo gostovali pri Mariboru v Ljudskem vrtu. Med strelce sem se vpisal dvakrat, v lepšem spominu pa mi je ostal predvsem prvi gol.

Preizkusili ste se tudi izven slovenskih meja. Kako bi opisali kitajsko izkušnjo? Kitajska je popolnoma drug svet … Nimam se kaj pritoževati, saj je bilo kar dobro. Mi je pa avantura v Aziji prinesla eno izkušnjo več.

Zakaj ste se odločili za prihod v Ivančno Gorico? Za prihod v Livar sem se odločil iz razloga, ker se mi je ta klub zdel najbolj primeren za dokazovanje. Sam sem namreč mnenja, da lahko svoje znanje pokažem in dokažem tudi v majhnem klubu. Lahko sem se zmotil, a to bo nedvomno pokazal čas.

Se morda pri vas vnovič rojeva želja za igranje v tujini? Kje bi najraje zaigrali? Vsak igralec si želi zaigrati tudi v tujini. Kako bo v prihodnje potekala moja nogometna pot, pa bom videl v nadaljevanju. Morda bom še kdaj odšel v tujino …

V elitni slovenski druščini ste doslej branili barve tudi štirikratnih državnih prvakov iz Nove Gorice in Kopra. Kje vam je bilo najlepše? V vsakem klubu obstajajo pozitivne in negativne stvari, a kljub vsemu sem se povsod dobro počutil. Priznati pa moram, da mi je bilo doslej najlepše v Kopru.

Se morda v ekipi iz Ivančne Gorice vidite tudi v prihodnosti? Vse je mogoče. Zakaj pa ne …

V naslednjem krogu vas čaka težko gostovanje v slovenskem Las Vegasu pri HiT Gorici, ki je v soboto po osmih krogih vendarle klonila pred Koprom. Kaj pričakujete od omenjene tekme? Če bi dejal, da gremo po zmago, bi bil morda preveč optimističen, zato lahko rečem, da bi bil zadovoljen že s točko.

Po reprezentančnem premoru se boste podali še v Koper, na zadnjem dvoboju jesenskega dela prvenstva pa v severovzhodni del v Lendavo. S kakšnim izkupičkom bi bili zadovoljni? Pričakujem pozitivni rezultat, in prav tako, kot proti Novogoričanom, bi bil vesel, če bi se z obeh gostovanj vrnili neporaženi.

Ne spreglejte