Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 2. 2009,
10.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 2. 2009, 10.21

7 let, 12 mesecev

Dalibor Stevanovič: Moji cilji so vedno zelo visoki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dalibor Stevanovič, ki se je v tujini najprej preizkusil v Realu Sociedadu, je januarja postal član nizozemskega Vitesseja, v dresu katerega je tudi minuli konec tedna uspešno debitiral …

Pred prihodom na Nizozemsko ste bili član Maccabija Petah Tikve. Sodelovanje ni trajalo prav dolgo. Kaj se je pravzaprav dogajalo? V Izraelu sem se počutil zelo dobro. Odkar sem prišel v klub, sem namreč igral od začetka in vse do sredine decembra, izpustil sem namreč zgolj zadnjo tekmo. Ampak, kar se je dogajalo v Izraelu, je zame že pozabljeno. Edini razlog mojega odhoda je bil finančni. Namreč, s poročanjem kluba o finančnih problemih so se takrat pojavile prve težave. Sprva so mi hoteli zmanjšati pogodbo, nakar seveda nisem pristal, plačilo pa je klub vsemu še naprej zamujalo. Tako so se začeli prepiri s predsednikom, ki me tudi na zadnjih dveh tekmah ni pustil igrati. Zato sem tudi trenerju že meseca decembra dal vedeti, da bom nedvomno klub zapustil in tako je potem tudi bilo. Strateg Guy Azuri, ki me je pripeljal v Izrael, je konec decembra tudi sam odstopil.

Po nesrečni avanturi v Izraelu ste tako pristali pri Vitesseju, s katerim ste podpisali šestmesečno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dve leti. Razlog polletne pogodbe je … Vitesse mi namreč še ne more ponuditi dobre pogodbe za naslednji dve sezoni, saj so v zadnjih treh letih imeli velike finančne težave, ki pa se počasi odpravljajo. Sicer pa naj bi junija letos že poravnali vse dolgove. Tako smo se obojestransko zmenili, da se bomo usedli v mesecu marcu in se dokončno zmenili za naslednji dve sezoni.

Minuli konec tedna ste v dresu Vitesseja proti NEC Nijmegenu doživeli že uspešno premiero, uspešni pa ste bili tudi na drugem srečanju na gostovanju pri Willem II … Debi bi lahko opisal zelo pozitivno. To je bil tudi derbi in bila je najbolj pomembna tekma za nas. Igral sem ves drugi polčas in bil tudi v enajsterici kroga. Bilo je res dobro, manjkal je zgolj kakšen moj zadetek, ki bi ga lahko iz nekaj priložnosti, ki so se mi ponudile, tudi dosegel.

Je bilo poleg nizozemskega prvoligaša na mizi še kaj drugih ponudb? Da, bilo je še nekaj zanimivih ponudb, o katerih pa sedaj ne bi želel govoriti. Kar je bilo, je bilo, sedaj sem namreč član Vitesseja in zelo sem vesel, da se je končalo tako, kot se je.

Kako vam je všeč v "deželi tulipanov"? Kako ste se ujeli z novimi soigralci? Z novimi soigralci sem se ujel fenomenalno in vsi so me lepo sprejeli. Glede same Nizozemske pa nimam še kaj veliko za povedati, saj sem komajda prišel. Morda o tem kaj več čez kakšen mesec. Rečem lahko zgolj še to, da ves čas dežuje, kar naj bi bilo tu dokaj normalno.

Morda poznate kakšno igralsko ime nizozemskega prvoligaša že od prej? V Vitesseju ne poznam nobenega igralca osebno, sem pa slišal za nekatere od njih v preteklosti, ko so igrali pri nekaterih drugih klubih. Znano mi je bilo še to, da gre za zelo mlado ekipo.

Koliko pa poznate sam klub? Spada med prvih šest klubov na Nizozemskem. Torej, kar se tiče same profesionalnosti, ni treba izgubljati besed, saj je vse na visoki ravni.

Cilji s petnajstouvrščenim nizozemskim prvoligašem so … Končati sezono s čim boljšim možnim rezultatom … Ko so prisotni dobri rezultati, je namreč vse lepo.

Vaš dres krasi številka 16. Zakaj ravno slednja? Dejansko zato, ker sta bili na razpolago zgolj 16 in 26. Tako sem se odločil za 16.

Vaši nogometni cilji so … Vedno so bili zelo visoki … Predvsem pa se držim načela, da je potrebno biti profesionalec, igrati nogomet in v slednjem uživati. Hkrati je potrebno dosegati dobre rezultate, torej vknjižiti čim več zmag. In, seveda, čim manj poškodb, ostalo pa že pride samo po sebi.

Preizkusili ste se že na španskih nogometnih zelenicah. Kje v tujini bi še radi zaigrali? V zame osebno najboljši ligi na svetu sem že igral. A to definitivno ne izključuje možnosti, da ne bi kdaj zaigral v Italiji, Nemčiji …

In kateri nogometaš je v vaših očeh največji vzornik? Nedvomno Zinedine Zidane.

Elitna liga prvakov je sila zanimiva. Katera ekipa bo maja v vitrino postavila slovito lovoriko? Glede na prikazano bi dal največ možnosti Barceloni.

Slovenska nogometna reprezentanca se v kvalifikacijah trenutno nahaja na četrtem mestu. Se bo izbrancem Matjaža Keka uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo, ki bo leta 2010? Mislim, da imamo zelo lepe možnosti in lahko dosežemo želeno, torej prvo ali drugo mesto v skupini. Slednje vsekakor ni nemogoče, zato bo letos potrebno odigrati na visoki ravni, če se seveda hočemo uvrstiti na svetovno prvenstvo.

Bržkone pa si tudi vi želite biti del nove slovenske pravljice … Res je. Reprezentančni cilji so bili vedno in so tudi sedaj zelo visoki …

Že nekaj let igrate v tujini. Spremljate morda slovensko nogometno sceno? Katera ekipa vas je letos najbolj presenetila in katera najbolj razočarala? Slovensko ligo vsekakor spremljam, saj imam tam veliko prijateljev. Rečem lahko, da me je najbolj presenetil Maribor. Zadnja leta namreč niso imeli nekih dobrih rezultatov, sedaj pa z mlado ekipo dosegajo odlične rezultate in to povsem zasluženo. Najbolj pa me je razočarala ekipa Domžal, saj sem jih bil navajen gledati na vrhu lestvice. Upam, da se bodo v spomladanskem delu sezone dvignili in prebili proti vrhu razpredelnice.

In še za konec …V poletnih mesecih minulega leta se je vaše ime pogosto povezovalo z najbogatejšim slovenskim prvoligašem, Interblockom … Kaj od tega drži? Glede tega sem že velikokrat povedal, da nismo bili niti blizu sodelovanja. Nerad se namreč vračam na to zgodbo, prav tako pa niti ne vem, zakaj se je, glede na to, da nismo bili niti blizu, okoli tega dvigovalo toliko prahu.

Ne spreglejte