Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 3. 2014,
10.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Pariz Kielce Uroš Zorman

Sobota, 29. 3. 2014, 10.43

8 let

Zorman s Kielcami za las zgrešil četrtfinale LP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Velenjčanom na povratni tekmi osmine finala lige prvakov ni uspelo presenetiti PSG-ja, ki se je z zmago s 34:25 uvrstil v četrtfinale. Celjanom se prav tako ni izšlo. Vugrinec ključni mož Metalurga.

Velenjčani, ki so v Rdeči dvorani slavili za dva gola, so na peklensko težkem gostovanju držali stik s Parižani vse do polčasa, ko jim je kazalo odlično – ob odmoru je bil namreč rezultat izenačen 17:17. Nato pa so Francozi prestavili v višjo prestavo in do konca tekme le zviševali prednost. Rokometašem Gorenja je v drugem delu, v katerem so zadeli le osem zadetkov –, preglavice povzročal zanesljivi vratar PSG-ja.

Hrabri Celjani v Flensburgu držali dvoboj negotov vse do konca

Celjani, ki so branili gol prednosti, so se v Flensburgu dobro upirali. S celjskega vidika je bila negotova le prva minuta prvega polčasa. Flensburg je prek Lasseja Svana povedel z 2:0, večino prvega polčasa pa se je nemška prednost gibala med dvema in tremi goli. V središču celjske obrambne postavitve je namesto poškodovanega Vida Poteka igral Nemanja Zelenović, Igor Žabič pa je vstopal v napadu.

To je zajezilo hitro izvajanje centra, a nekaj protinapadov so pivovarji le izpeljali in po dveh zaporednih, ki sta se končala z zadetkoma Gašperja Marguča in Žige Mlakarja so v 26. minuti prvič izenačili (12:12). Z nekaj več zbranosti in morda strpnosti bi mogoče tudi povedli, a je žoga v protinapadu iz rok Zelenovića namesto v roke Marguču romala z igrišča. Izvrsten je bil Matevž Skok, ki je do odmora ustavil osem žog, dvakrat toliko kot Matthias Andersson.

Post na začetku drugega dela

Skorajda šest minut so potrebovali slovenski podprvaki, da so zabili prvi gol po odmoru. Medtem so Nemci ušli na tri. Celjani so drago plačali medlo igro z igralcem manj v 39. minuti, ko so dobili dva gola in zapravili "zicer". Vseeno so bundesligašu kodrali živce in postavljali vprašaj nad njegovo napredovanje vse do 54. minute, ko je Flensburg povedel z najvišjimi petimi goli prednosti (28:23).

S tako razredčenimi vrstami poti nazaj ni bilo več. Zbranost in disciplina do konca nista padli, zato je bil poraz znosnejši. Pravzaprav sta v seštevku dveh tekem za vstop v četrtfinale lige prvakov proti bistveno izkušenejšemu in bogatejšemu tekmecu Celjanom zmanjkala zgolj dva gola.

Ne spreglejte