Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 9. 2011,
7.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Tone Tiselj Podravka

Četrtek, 29. 9. 2011, 7.37

7 let, 12 mesecev

Z večjo individualno kvaliteto nad Podravko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prva tekma, prvi izziv. So rokometašice Krima pripravljene na uvod v ligi prvakinj? Trener Tone Tiselj je v torek dejal, da je do nedelje še dovolj časa. Gostovanje v Koprivnici pa ne bo mačji kašelj.

Prenovljena ekipa najuspešnejšega slovenskega ženskega kolektiva bo v nedeljo gostovala pri sosedih Hrvatih. V Koprivnici jo ob 15. uri čaka uvodni obračun elitnega evropskega klubskega tekmovanja. V družbi norveškega Larvika, danskega Viborga in hrvaške Koprivnice bodo za napredovanje nujne domače zmage, na gostovanju pa bo treba vzeti skalp že Podravki. Minulo sezono so podobno "krimovke" začele prav tam in pod vodstvom takratne trenerke Marte Bon zmagale.

Kako pa je pripravljena nova ekipa, kjer je domala celotna zunanja linija postavljena v novo okolje in sistem? "Krim ima več posameznic z individualno kvaliteti kot Podravka. Imamo igralke kot so Bodnjeva, Grubišićeva, Penezićeva, Franićeva, a šteje le kolektiv. Zmaguje le ta. Res pa je, da v ekipi nimamo nobene takšne igralke, ki bi znala v ključnem trenutku vzeti žogo in rešiti tekmo," pravi prvi strokovnjak na ljubljanski klopi. Prepričan je, da lahko premagajo prav vse v skupini.

Obramba "šepa"

Ta čas pa trenerju največ težav povzroča obramba. "Težimo k igri, ki jo gojijo zmagovalci. K temu sodi dobra obramba, v slednji pa imamo največ težav. Absolutno moramo popraviti ta element igre, napad me ne skrbi. Imamo veliko potenciala, spremembe pa se ne morejo zgoditi čez noč."

Podravka je v sezoni 2011/2012 nedvomno precej močnejša kot v minuli, ko se je borila tako s finančnimi težavami kot organizacijskimi. Sanja Damjanović in Lidija Horvat sta dodali močan priokus hrvaškim prvakinjam, ob že tako pestrem igralskem kadru. Tiselj pravi, da je prvo ime še vedno Miranda Tatari. Rezultati in medsebojni obračuni na pripravljalnih turnirjih ne štejejo, dejstvo pa je, da Podravka v tem trenutku deluje bolj prepričljivo. Zanimivo, da Krim v Koprivnici ne bo opravil treninga, marveč bo v soboto v času tekme treniral še v dvorani Stožice, nato pa se bo ekipa v večernih urah odpravil na pot.

Ne spreglejte