Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
19. 11. 2013,
11.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Žvižej Vladan Matić Veszprem liga prvakov liga prvakov

Torek, 19. 11. 2013, 11.33

6 let, 7 mesecev

Vladan Matić Celjanov ne bo več ujčkal

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trener in kapetan rokometašev Celja PL po eni tekmi z madžarskim Veszpremom in pred drugo.

Trener Celja Pivovarne Laško Vladan Matić je bil ob koncu srečanja z Veszpremom in po njem precej živčen. Morda zato, ker si je kot nekdanji trener Picka zelo želel zmage nad madžarskim gigantom. Morda zato, ker so bili Celjani v prvem polčasu po odlični igri za petami slovitemu moštvu. Gotovo pa zato, ker je v drugem delu njegova ekipa z zadnjico podrla, kar je mukoma zgradila v prvi polovici tekme. Predvsem zaradi preštevilnih tehničnih napak.

"Sposobni smo veliko, ampak fantje morajo v glavah nekaj prelomiti. Ne morem jaz bolj verjeti vanje, kot verjamejo sami vase. Nenehno jih ujčkam. Ne morem več. Morajo dozoreti. Če ne bodo, ne bo dobro. Moj cilj so državno prvenstvo, pokal in osmina finala lige prvakov. Če se pri cilju ne strinjamo, potem nismo na isti valovni dolžini," je bil odločen trener, ki tretjo sezono sedi na celjski klopi. Sam, klub in javnost pričakujejo sadove zastavljene strategije uveljavljanja mladih.

Malo presenetljivo je po novem porazu srbski selektor gladko zavrnil lovljenje morebitnega slabega dne tekmecev na sobotnem gostovanju v Veszpremu: "Nimamo teoretičnih možnosti. S športnega vidika to ni lepo reči, a je resnica. Moramo biti pametni. Morda bomo skušali odpočiti nekatere igralce, ker nas pozneje čakajo zelo težke tekme, ki so za nas pomembnejše kot gostovanje pri Veszpremu. Tam nimajo kaj iskati niti desetkrat močnejše ekipe od nas. Krka, Slovan, Gorenje, Zagreb – to so naši cilji." Zavajanje nasprotnika ali pragmatičnost?

Kapetan Luka Žvižej, ki smo ga videli igrati tudi že precej bolje, je prav tako stari znanec madžarskega rokometa:"'Dvorana je dvojčica naše. Gotovo bo še bolj nabito polna, kot je bil Zlatorog. Gotovo si želimo igrati na vročih parketih. To je vzdušje, ki daje dodatna krila. Skriti aduti? Naj ostanejo skriti. Skušali bomo pokazati čim boljšo igro."

Ne spreglejte