Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 3. 2017,
15.20

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Gorenje velenje rokomet

Sreda, 29. 3. 2017, 15.20

4 leta, 11 mesecev

Vida Levca čaka dolgotrajno okrevanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
vid levc | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Moštvo Gorenja Velenja je sobotno tekmo 2. kroga rokometne lige NLB v Novem mestu dobilo s 35:23. A uspeh je terjal visok davek, saj je klub iz Šaleške doline ostal brez Vida Levca. Levi zunanji rokometaš si je v 53. minuti obračuna s Krko hudo poškodoval levo koleno, po podrobnejših pregledih pa je jasno, da ga čaka dolgotrajno okrevanje.

Levi zunanji igralec Vid Levc je strgal prednjo križno in stransko vez, ob tem pa ima poškodovan tudi meniskus. Z istim kolenom je imel težave že jeseni in v prejšnjih letih, a se je odločil, da s pomočjo posebne opornice vseeno pomaga ekipi, ki se je med drugim prvič v zgodovini kluba merila v regionalni ligi Seha.

Na 16 tekmah je dosegel 33 golov. Natančen čas okrevanja je težko določiti, lahko se nagne v to ali ono smer. A neuradno naj bi bil Korošec odsoten približno osem mesecev. Smola dobiva še toliko izrazitejšo podobo, ker je (bil) Levc tudi v mislih selektorja Veselina Vujovića. Ta ga je uvrščal na širši seznam.

"Na sobotni tekmi državnega prvenstva si je Vid Levc poškodoval levo koleno. Preiskave so pokazale, da gre za hujšo poškodbo, saj si je strgal prednjo križno ter stransko vez, ob tem pa poškodoval tudi meniskus. Z rokometnih igrišč bo odsoten dlje časa, saj ga po operaciji čaka daljša rehabilitacija. Trenutno je koleno še otečeno, zato bo z operativnim posegom potrebno še nekoliko počakati," je za Gorenjevo spletno stran dejal športni zdravnik Sašo Djurić.

Aneta Benko ostaja v Krimu

Aneta Benko je pustila odličen vtis. Zanj bo še imela priložnost. | Foto: Vid Ponikvar Aneta Benko je pustila odličen vtis. Zanj bo še imela priložnost. Foto: Vid Ponikvar Iz rokometnega kluba Krim Mercator so sporočili, da so se je vodstvo dogovorilo za podaljšanje pogodbe s pomembno članico, izkušeno Hrvatico Aneto Benko, ki je z ljubljanskim klubom podaljšala sodelovanje do konca sezone 2017/18.

Benkova, ki je v preteklosti nastopala tudi pod dekliškim priimkom Peraica, je športno pot začela v Sesvetih. Sledila je selitev k zagrebški Lokomotivi, pred povratkom v hrvaško prestolnico pa je branila tudi barve nemškega Bietigheima in srbskega Zaječarja. V Ljubljano se je preselila iz slovenskega prvoligaša Zagorja.

Kljub temu, da je desničarka, se najbolje znajde na desnem krilu. V tej sezoni med evropsko klubsko elito se je med strelke vpisala na vseh 12 tekmah ljubljanskega kluba in skupno dosegla 47 golov.
Ne spreglejte