Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
1. 6. 2016,
11.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Rokometna reprezentanca liga prvakov liga prvakov Gašper Marguč Veszprem

Sreda, 1. 6. 2016, 11.37

6 let, 7 mesecev

SPREJEM ZA GAŠPERJA MARGUČA IN DRUŠČINO

Kljub tolažbi več tisoč navijačev so ostali kisli, ker so zapravili življenjsko priložnost (video)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
veszprem marguc finale liga prvakov 2016 | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Čeprav je drugič zapored nastopil v finalu rokometne lige prvakov, se je ta za Gašperja Marguča pravzaprav sprevrgel v nočno moro. Bistveno ni pomagala niti tolažba več tisoč navijačev.

Madžarski Veszprem so imeli številni že za novega zmagovalca lige prvakov, potem ko je v nedeljskem finalu proti poljskim Kielcam četrt ure pred koncem tekme že vodil za velikanskih devet golov. A Poljakom je nato uspel še nikoli videni preobrat. Tekma se je razpletla v podaljške in sedemmetrovke s končnim poljskim in Zormanovim slavjem.

Čustva so pri Gašperju Marguču, ki je bil sicer izbran za najboljše desno krilo lige prvakov, že nekoliko manj razburkana, a takšne življenjske priložnosti ni mogoče pozabiti kar takoj. Čeprav so madžarskemu prvaku navijači pripravili odličen sprejem. Tolažila in spodbujala jih je okrog tritisočglava množica, ki se je zbrala pred areno Veszprem, ampak …

Sprejem za rokometaše Veszprema:

Ne pet, 15 črnih minut

"Da, mi smo bili bolj poklapani, kisli. Lepo je bilo videti, da so nas navijači prišli spodbujat v tolikšnem številu. A veliko razočaranje ostaja. Ko si tako blizu, je takšno tekmo težko pozabiti zaradi načina poraza. V lanski sezoni je bila Barcelona boljša. Zdaj pa smo bili mi toliko boljši 45 minut. Ponavadi čakaš, da bo tekma prinesla pet črnih minut, mi smo jih imeli 15," se je po treh (ne)prespanih nočeh nedeljskega dogajanja spomnil Gašper Marguč, ki je bil tako blizu še četrti lovoriki po madžarskima pokalu in prvenstvu ter ligi Seha.

Slovence čakata tekmi z Norvežani. | Foto: Vid Ponikvar Slovence čakata tekmi z Norvežani. Foto: Vid Ponikvar

Reprezentanca prišla še dodatno prav

Nekoliko se je sprostil že na druženju s svojimi nekdanjimi soigralci iz Celja. Obenem pa mu bo prišlo kar prav, da ga že s petkovim zborom čaka reprezentančni izziv. Pred vrati sta dvoboja z Norvežani, ki bosta 11. in 15. junija. Četrta ekipa Evrope nikakor ne bo tekmec za sproščanje.

"Na dveh tekmah bi morali biti boljši. Ni dvoma, da bosta težki. A dokazali smo, da lahko igramo z vsakim. Z olimpijskim zagonom nam bi moralo uspeti," razmišlja prvo desno krilo Slovenije.

Ne spreglejte