Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
22. 4. 2016,
13.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Veselin Vujović Zagreb liga prvakov liga prvakov rokomet PSG

Petek, 22. 4. 2016, 13.39

6 let, 7 mesecev

Veselin Vujović: Dal bi deset let življenja, da bi lahko zaigral proti Parizu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
veselin vujovic zagreb | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Eno osrednjih mest zanimanja bo v četrtfinalu rokometne lige prvakov zavzel obračun med Zagrebom in Parizom. Na preostalih tekmah bodo zaigrali trije Slovenci.

To soboto bo na urniku že tretje zagrebško-pariško srečanje to sezono. V Franciji so bili zanesljivo boljši domačini, v Areni je PSG slavil s 25:23. A v hrvaški prestolnici se je v lanski sezoni opekel. Tedaj ga sicer še ni vodil Zvonimir Serdarušić, ki se bo pomeril z Veselinom Vujovićem. Nekdanji slovenski selektor proti zdajšnjemu, torej.

Vujović je v zadnjih dneh večkrat poudaril, da si želi uresničevati nerealne cilje. Tudi izločitev Rhein-Neckarja je bila presenečenje. Zagreb svoj optimizem gradi na razprodani Areni, bodrilo ga bo 15 tisoč navijačev. "Deset let življenja bi dal, da bi lahko zaigral proti Parizu," je pred srečanjem dejal Vujović. Ekipa bi ga sprejela odprtih rok, ni dvoma, saj ne bo mogel zaigrati Sandro Obranović, vprašljiva pa sta Luka Šebetić in Domagoj Pavlović. Že dolgo v pogonu nista Josip Šandrk in Luka Stepančić, prihodnji član Pariza.

Pariz je v letošnji sezoni dvakrat premagal Zagreb. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Pariz je v letošnji sezoni dvakrat premagal Zagreb. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Ne zahtevajte, naj bom realen"

Ta je dvakrat zapored izpadel v četrtfinalu, dvakrat proti Veszpremu. Za Zagreb je bila lani usodna Barcelona. PSG ima vlogo izrazitega favorita, a črnogorski lisjak gotovo pripravlja kakšno zanko.

"Ne zahtevajte od mene, da bom realen. Nimam razloga, da bi bil negativen. Kako lahko prepričam vas in občinstvo, da lahko zmagamo, če rečem, da je PSG boljši na vseh položajih? Sproščeni bomo, na meji fanatizma, brez zavore. V športnem smislu bo to vprašanje življenja ali smrti. Lepo se je boriti za Köln," bo še eno senzacijo lovil Vujović. Za njim so izvrstni meseci, tako v klubu kot reprezentanci.

Vsaj en Slovenec na F4

Od Slovencev bodo v četrtfinalu nastopili Uroš Zorman s Kielcami, ki se bo pomeril s Flensburgom, ter Gašper Marguč in Matjaž Brumen, ki se bosta spopadla med sabo. Slovenija bo tako v Kölnu imela vsaj enega legionarja.

Kielce so favorit proti Flensburgu, Veszprem pa v dvoboju s Skopjanci, ki jih je premagal že v finalu lige Seha. A Vardar je bil že v preteklih dveh sezonah blizu zaključnemu turnirju, tako da ga nikakor ne gre odpisati, kot tudi ne Flensburga.

Liga prvakov, četrtfinale:

Sobota, 23. april:
16.00 Vardar (Brumen) – Veszprem (Marguč)
17.30 Flensburg – Kielce (Zorman)
19.30 Kiel – Barcelona
20.30 Zagreb – PSG

Ne spreglejte