Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 4. 2012,
9.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Talant Dušebajev Atletico Madrid

Sobota, 21. 4. 2012, 9.55

8 let

Velikani proti "palčkom"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Nočem biti nepošten, a Kopra nisem pričakoval v četrtfinalu," pred tekmo vseh tekem za Cimos Koper pravi trener rokometašev iz Madrida Talant Dušebajev. Ko je videl žreb, je bil silno zadovoljen.

Kirgiz, ki je osvajal lovorike v španskem dresu, se na klubskem nivoju lahko pohvali z enim naslovom v ligi prvakov kot igralec ter tremi trenerskimi. Talant Dušebajev vodi enega najuspešnejših klubov v Evropi. Nekdanji Ciudad Real, od lani Atletico Madrid, v tej sezoni ni imel nobenih težav v ligi prvakov. S sedmimi zmagami, dvema remijema in zgolj enim porazom je zanesljivo osvojil vrh predtekmovalne skupine B, v osmini finala pa zlahka odpravil švicarski Kadetten. Po zmagi na gostovanju s 36:27 je sicer klonil pred domačimi gledalci s 26:30, kar pa ni imelo nobenega vpliva ali posledic na moštvo.

Druga ekipa španskega prvenstva se ponaša z zvezdniško pisano zasedbo - igralci šestih evropskih reprezentanc do popolnosti zasedajo vsa igralna mesta. Od Arpada Šterbika preko Kirila Lazarova do Raula Entrerriosa, Julena Aguinagaldeja in Luca Abaloja. Pravi velikani evropskega rokometa, ki imajo za sabo celo paleto tekem na najvišjem nivoju. Za razliko od zasedbe iz Kopra, kjer so le redki že igrali na takšnem nivoju. "Smo v rahli prednosti, saj igramo povratno tekmo pred domačimi gledalci, a četrtfinale se igra 120 minut. Koper je zelo močan tudi na gostovanjih, kar je pokazal v Kielcah in Hamburgu. Tega se moramo zavedati, če hočemo na pot proti Kölnu," razmišlja sloviti trener, ki ga že dlje časa povezujejo s selitvijo v nemški Hamburg. A kot kaže do tega v tej sezoni še ne bo prišlo.

Igrajo drugačen rokomet

Tekma proti Atleticu za primorski klub ne bo prva, saj sta se pomerila že avgusta lani na pripravljalnem turnirju v Magdeburgu. "Poleti smo dobili občutek, da so korak pred nami, da igrajo povsem drugačen rokomet. Njihova hitrost je neverjetna. Je pa res, da nam lahko ta izkušnja pomaga v četrtfinalu," pa pravi koprski strateg Fredi Radojkovič.

Trikratni evropski prvaki proti malemu slovenskemu Kopru, ki s prebojem med TOP 8 evropske elite piše zgodovino kluba. Drevi ob 18. uri, bo v dvorani Bonifika največji rokometni dogodek doslej.

Na zaključni turnir četverice v Köln se bo prebila ekipa z boljšim skupnim izkupičkom dveh tekem.

Ne spreglejte