Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
5. 10. 2018,
9.33

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

1

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško William Accambray

Petek, 5. 10. 2018, 9.33

5 let, 6 mesecev

Velika okrepitev Celjanov, prihaja olimpijski junak

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

1

William Accambray | William Accambray bo igral v dresu Celja Pivovarne Laško. | Foto Sportida

William Accambray bo igral v dresu Celja Pivovarne Laško.

Foto: Sportida

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško bo v nadaljevanju sezone okrepljen s francoskim rokometašem, ki se najbolje znajde na levem zunanjem položaju. William Accambray je v Slovenijo prišel kot posojeni igralec madžarskega Veszprema.

Vse od leta 2008 do 2014 je francoski bombarder William Accambray igral v dresu Montpelliera, nato tri leta za Paris Saint Germain, zadnjo sezono pa pri madžarskem Veszpremu. Zdaj so ga naši sosedje posodili slovenskemu klubu Celje Pivovarna Laško.

V našo deželo tako prihaja olimpijski prvak iz Londona (2012), pohvali pa se lahko s trikratnim naslovom svetovnega prvaka (2011, 2015, 2017), leta 2014 pa je bil tudi evropski prvak.

"Vesel sem prihoda v Celje. RK Celje Pivovarna Laško se mi je zdel dobra priložnost, saj gre za odličen klub in zelo dobro ekipo. Ta je mlada in ima ambiciozne cilje, to je naslov slovenskega prvaka in napredovanje v ligi prvakov. Da to zmorejo, so pokazali z zmago proti Flensburgu, ki je odlična ekipa, zato sem vesel, da bom postal del njih in se trudil pomagati uresničiti zastavljeno. Prav tako verjamem, da se bom tu znova vrnil na reprezentančno raven, kar je eden izmed osebnih ciljev, zato že komaj čakam, da se pridružim soigralcem," je ob prihodu v Celje dejal Accambray.

"Imamo ozek igralski kader, ki se je ob zadnjih poškodbah še zredčil. Ker igramo v napornem ritmu sreda-sobota, je za nas pomemben vsak igralec, ki nam lahko pomaga. O Accambrayu ne gre izgubljati besed. Njegovi uspehi, pri katerih je imel pomembno vlogo, kažejo, o kakšnem igralcu je govor. Je odličen igralec, strelec z močnim strelom od daleč, močan v kontaktu in čvrst v obrambi. Kar ob tem posebej veseli, je, da si je želel priti k nam. To je namreč tisto, kar poudarjam, da si moramo skupaj želeti in verjeti v uspeh. Vesel sem, da bo to zdaj z nami počel tudi William," pa je o novi okrepitvi dejal trener Tomaž Ocvirk, ki je nedavno nasledil Branka Tamšeta.

Accambray bo v državnem prvenstvu prvič lahko nastopil takoj po ureditvi papirjev, v ligi prvakov Velux EHF pa bo prvič lahko nastopil v nedeljo, 4. novembra, ob 17. uri proti Zaporožju.

Celje Pivovarna Laško
Sportal Celjani povsem nemočni pri madžarskih prvakih
RK Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje
Sportal Dobova do prve zmage, Celjani ostajajo nerešljiva uganka za Velenjčane
Ne spreglejte