Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
23. 11. 2013,
13.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov rokomet Ivan Vajdl

Sobota, 23. 11. 2013, 13.24

8 let

Velenjski zdaj ali nikoli

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ob 20.30 rokometne državne prvake iz Velenja čaka izjemno pomembna tekma 6. kroga lige prvakov s špansko La Riojo. Zmaga bi jih obdržala v resni tekmi za osmino finala.

Če kdaj v tej sezoni, bodo morali rokometaši Gorenja svojo vrednost potrditi danes. Po petih krogih lige prvakov imajo na računu dve točki in so na petem mestu, v Rdečo dvorano pa prihaja zasedba, ki je ne samo eden glavnih tekmecev za četrto mesto v skupini D, ampak je Velenjčane pred tednom tudi premagala s 34:31. Ena ključnih pomanjkljivosti državnih prvakov je bila močno šepajoča zbranost, ki se je preslikala v zgrešene "zicerje" in nespametno izgubljene žoge.

"V končnici španske tekme smo gotovo padli, ni bilo zbranosti. A nisem toliko razočaran nad zgrešenimi 'zicerji' in sedemmetrovko kot nad tem, da nismo bili dovolj zbrani, ko je La Rioja vzela minuto odmora, izenačila z igralcem manj, in nismo dobro pokrili njihovega levega zunanjega. Igrajo obrambni sistem z veliko prestrezanja, sistem, ki z veliko gibanja tekmeca prisili v napako, zato bomo morali biti zelo zbrani," pred tekmo resnice napoveduje velenjski trener Ivan Vajdl. Na tekmi ne bodo nastopiliLuka Dobelšek, Matic Vrečar inDarko Cingesar. Popolni ne bodo niti Španci. Zmaga je obveza. Če se le da, za več kot tri gole.

Še poseben pomen tekma dobiva zato, ker imajo Velenjčani v zadnjih štirih krogih vse prej kot ugoden razpored. Po vrsti se bodo pomerili v gosteh s švedskim Drottom, ki so ga do zdaj edinega premagali, nato s Hamburgom doma, sledila bo tekma z Aalborgom v gosteh in na koncu 22. februarja z Flensburgom doma. Proti bundesligašema realno na točke ne gre računati, razen če bi državni prvaki odigrali tekmo leta, Nemci pa imeli res slab dan. Zmaga na Švedskem je vsekakor mogoča, Danci pa bodo zelo trd oreh, glede na to, da so v Velenju slavili še oslabljeni.

Ne spreglejte