Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2012,
17.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov

Sobota, 1. 12. 2012, 17.51

8 let

Velenjski mlin melje naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometaši velenjskega Gorenja so v 7. krogu evropske lige prvakov (skupina C) v gosteh premagali ruski St. Petersburg z 32:25 (16:13).

Velenjski rokometaši so drugič v tej sezoni na kolena položili tekmece iz St. Petersburga, s petim zmagoslavjem v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini pa so si že izborili nastop v osmini finala. Velenjska ekipa je dvakrat premagala tudi francoski Chambery ter enkrat danski Bjerringbro-Silkeborg, medtem ko je izgubila obe gostujoči tekmi proti poljski ekipi Vive Targi Kielce in makedonskemu Metalurgu iz Skopja.

Po današnji tekmi v mestu v okolici Moskve bo nastopil dvomesečni premor zaradi januarskega svetovnega prvenstva v Španiji, velenjska zasedba pa bo naslednjo tekmo igrala 9. februarja, ko bo na domačem igrišču gostila Metalurg. Nato jo čakata še tekmi z danskim Bjerringbro-Silkeborgom v gosteh ter domača s Kielcami, za katere igra slovenski reprezentant Uroš Zorman.

Obračun v Čehovu - dvorano Jubilejnij v St. Petersburgu je močno načel zob časa, tako da ruska ekipa vse domače mednarodne tekme igra v Čehovu, kjer sicer domujejo ruski prvaki Čehovski medvedi - je minil v absolutni prevladi izbrancev velenjskega trenerja Branka Tamšeta. Ti so takoj zagospodarili na igrišču in si priigrali dva gola prednosti, njihovega ritma ni porušil niti nenadejan in začasen odhod z igrišča krožnega napadalca Mateja Gabra, potem ko je dobil močan udarec v čeljust. Nastalo vrzel na 6-metrski črti v napadu je malce nepričakovano zapolnil "specialist za obrambne naloge" Dino Bajram, medtem ko je Peter Pucelj zaigral zgolj v obrambi, a je svojo nalogo opravil odlično. Zamenjavo je že v prvi četrtini neenakovrednega dvoboja zahteval Fahrudin Melić, na desnem krilu ga je nato do konca tekme nadomestil Rok Golčar.

Zmaga ni bila ogrožena niti v enem trenutku

Po velenjskem vodstvu v 12. minuti z 8:5 je domači trener Dimitrij Torgovanov zahteval minuto odmora, a ta ni kaj prida pomagala njegovim varovancem. Ose so tri minute kasneje povišale na +4 (11:7), zalogo v zadetkih pa ob manjših nihanjih - posledica številnih Tamšetovih menjav - držale vse do konca polčasa, ki so ga zaključile s 16:13.

V drugem polčasu se podoba na igrišču ni bistveno spremenila, Velenjčani so imeli vse pod nadzorom, tudi po "zaslugi" tekmecev na nasprotni strani, ki so vseskozi igrali v enakem ritmu in brez posebne energije. V 36. minuti so svojo prednost povišali na +5 (20:15), šest minut kasneje na +6 (23:17), v 45. pa +7 (25:18). Svojo premoč so potrdili tudi v zadnji četrtini tekme, ko so si priigrali tudi najvišje vodstvo - v 50. minuti je bilo 28:19.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Jure Dolenec z devetimi in Marko Bezjak z osmimi goli.

Ne spreglejte