Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2012,
10.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 12. 2012, 10.18

7 let, 12 mesecev

Velenjčani v Rusiji za osmino finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dolga pot v Rusijo je za njimi, rokometaši Gorenja so "na kraju zločina" včeraj že trenirali, drevi pa jih čaka obračun s St. Petersburgom, ki so ga v Rdeči dvorani že premagali s kar plus 13.

Kot že rečeno,s St. Petersburgom so se letos že srečali v prvem krogu lige prvakov. Zdaj je čas da dobro igro potrdijo še v gosteh. Po zmagah in vrhunskih predstavah so se apetiti, tako navijačev kot javnosti, precej dvignili. A ne glede na vse, drevi z Rusi ne bi smeli imeti težav. Vsaj na papirju je slovenski prvak veliko boljša ekipa. Kljub temu pa obračuna ne bodo vzeli z levo roko kot ne vzamejo nobenega. "Ne bo lahko, za nami je res hud ritem. Moramo se sestaviti in verjamem, da nam bo uspelo," sporoča Janez Gams. Mogoče bi si predstavljali, da jim sredina tekma z Mariborom ni šla na roko, da bi si želeli lažjega nasprotnika. Gams razloži, da ni čisto tako. "Po eni strani je prav fino, da smo vseskozi v tekmovalni formi. Proti Mariborčanom smo odigrali korektno tekmo. Vedeli smo da bo težko, a na koncu zmagali in v Rusijo odpotovali z lepo popotnico."

Po gostovanju v mestu ob Dravi so v četrtek opravili lažji trening. "Malo smo se stekli," pravi Gams. "Branko nam je povedal nekaj stvari, nam malo obudil spomin." Na pot v Rusijo so se odpravili v petek in tam že opravili prvi trening, ki pa je potekal v Chekhovu. Dvorana v St. Petersburgu namreč ni odobrena s strani Evropske rokometne zveze. "Sicer pa prvi krog ni tako daleč, zato se tudi domače tekme še dobro spomnimo."

"Ose" si z zmago lahko že pred zimskim premorom (liga prvakov se nadaljuje 9. februarja prihodnje leto) zagotovijo osmino finala in uvrstitev med najboljših 16. Če premagajo St. Petersburg jim tudi najbolj črn scenarij ne more odvzeti napredovanja. "Kar smo morali zmagati, smo zmagali. Izgubili smo dve tekmi v gosteh. V Skopju smo bili res slabi, na Poljskem niti ne, a Kielce je fenomenalna ekipa. Skupina C je izenačena, mogoče kdo misli, da je enostavna, ampak ni. Mi še vedno ciljamo na drugo mesto. Mislim, da je dosegljivo, a moramo zmagati vse tekme do konca."

Obračun proti Rusom bodo Velenjčani začeli ob 19. uri po lokalnem, oziroma ob 16. po slovenskem času, na njem pa bo zagotovo manjkal Luka Dobelšek, ki zaradi poškodbe ni odpotoval z ekipo.

Ne spreglejte