Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 7. 2018,
16.42

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Nikola Špelić RK Gorenje Velenje

Četrtek, 19. 7. 2018, 16.42

5 let, 9 mesecev

Gorenje Velenje našlo zamenjavo za Jana Grebenca

Velenjčane okrepil hrvaški orjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Nikola Špelić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Velenjski rokometni klub Gorenje je našlo zamenjavo za Jana Grebenca, ki se je pred nekaj tedni preselil na Dansko in okrepil Skjern. Gorenje se je zdaj okrepilo s hrvaškim levim zunanjim Nikolo Špelićem, ki slovensko rokometno ligo dobro pozna, saj je med letoma 2012 in 2016 nosil dres Maribora Branika.

Sedemindvajsetletni hrvaški rokometaš - v preteklosti tudi član hrvaških mlajših reprezentančnih selekcij in z izbrano vrsto do 19 let na svetovnem prvenstvu leta 2009 v Tuniziji osvojil zlato kolajno - je v preteklosti kar pet sezon (2012-2016) prebil v dresu mariborskega Branika, pri katerem je slačilnico že delil z bodočima soigralcema Maticem Verdinkom in Emirjem Taletovićemter tedanjim vratarjem, v novi sezoni pa velenjskim trenerjem vratarjev Gregorjem Čudičem.

Odlično igral v Mariboru

Za vijolične je v slovenskih in evropskih tekmovanjih na 146 tekmah zabil 698 zadetkov. Posebej izjemen je bil v sezoni 2012/13, ko je mrežo tekmecev zatresel kar 262-krat in s tem postavil rekord mariborskega kluba. Dobre predstave so ga nato popeljale na Portugalsko, kjer je bil v minulih dveh sezonah član Porta. Pred prihodom v Slovenijo je bil član Zagreba, v katerem je tudi začel svojo športno pot in se z njim preizkusil v Ligi prvakov, ter Siscie Siska.

"Njegova igralska kakovost in pozitivna osebnost sta nesporni"

"Po odhodu Jana Grebenca smo sicer vrgli oko na rokometno tržnico, a okrepitve na levem zunanjem igralnem mestu nikakor nismo iskali za vsako ceno. Ko se je pojavila priložnost za prihod Nikole Špelića, smo se hitro odzvali. Nikolo smo na slovenskih igriščih že imeli priložnost spoznati. Njegova igralska kakovost in pozitivna osebnost sta nesporni, zato sem prepričan, da je njegov prihod odlična novica za vse navijače kluba," je okrepitve vesel športni direktor RK Gorenje Velenje Janez Gams.

"Vesel sem, da se vračam v Slovenijo, kjer je rokomet priljubljen, klubi pa med najkakovostnejšimi v regiji. V Portu mi nikakor ni bilo slabo, a želel sem oditi nekam, kjer je slog igre bolj podoben tistemu, ki sem ga vajen od mladih nog. V dresu Gorenja Velenja si s soigralci želim doseči čim več zmag ter se tako prebiti čim višje v vseh tekmovanjih," pa je za spletno stran velenjskega kluba povedal kar 198 centimetrov visoki Špelić.

Celje Gorenje
Sportal Velenjski rokometaši za uvod pokala EHF s švedskim Alingsasom
Gorenje Velenje
Sportal Velenjčani in Koprčani že v prvem krogu pokala EHF, Ribničani v drugem
Ne spreglejte