Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
25. 9. 2014,
7.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov rokomet Vardar Branko Tamše Luka Žvižej

Četrtek, 25. 9. 2014, 7.13

6 let, 6 mesecev

Vardar ima superzvezdnike, Celje pa izvrstne tekače

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometna liga prvakov se konec tedna začenja tudi za Slovence. V letošnji sezoni edini naš predstavnik Celje se bo v Zlatorogu ob 20.30 pomeril s skopskim Vardarjem.

"Srečo imamo, da se bomo pomerili z izjemno kakovostnimi, dragimi, močnimi ekipami. Tri zasedbe iz naše skupine želijo na F4. Mislim na Veszprem, Rhein-Neckar in Vardar. Tekme z zadnjim se veselimo. Moja ekipa je mlada, a ima željo, voljo, da bi se dokazala tudi na zemljevidu lige prvakov. Upam, da želja ne bo prevelika," pred sobotnim srečanjem pravi celjski trener Branko Tamše.

"Vardar ima veliko izkušenj in kakovostnih igralcev, najvišje cilje. Mi pa imamo pričakovanja in upanja, da v tej skupini naredimo največ, kar je mogoče."

Ob množici skopskih zvezdnikov je Tamše še posebej opozoril na Arpada Šterbika, Matjaža Brumna, Timurja Dibirova, Alema Toskića in še tretjega nekdanjega Celjana Sergeja Gorboka. Veliko pozornosti bo namenjeno vračanju v obrambo in zajezitvi Vardarjeve hitre igre.

"Naša aduta bosta trdna obramba in tranzicija. Če kaj, potem lahko naša ekipa teče. Če bo obramba čvrsta, bo Celje lahko enakovredno," je prepričan Tamše.

Tudi kapetan Luka Žvižej ni želel pretirano izpostavljati gostujočih posameznikov, ker jih je preprosto preveč. "Res je, da je bilo takšnih tekem že veliko. Za živčnost ni bilo časa. Tista pozitivna bo že prišla, predvsem ko bo na igrišču modra podlaga. Tedaj bomo vedeli, da nas čaka pravi spektakel. Upam, da se bomo dobro pripravili in odigrali, kot si želim," napoveduje najizkušenejši pivovar.

Poleg tokratnih tekmecev v skupini C lige prvakov, ki velja za najzahtevnejšo, nastopajo še Veszprem, Rhein-Neckar Löwen, Montpellier in Čehovski medvedi. Preboj v osmino finala, torej med štiri zasedbe v skupini, bo izjemno, če že ne peklensko težak, a gotovo ne nemogoč.

Makedoncev v makedonski ekipi le za vzorec

Vardar je izjemno kakovostna in draga ekipa, med drugim sestavljena iz kar 16 nemakedonskih igralcev, večinoma vrhunskih. V Makedoniji bije vroče boje z Metalurgom, ki je mestnim rivalom izmaknil naslov, zato pa so rdeče-črni osvojili ligo Seha.

Ne spreglejte