Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
7. 7. 2016,
15.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Natisni članek

Dragan Gajić rokomet Dean Bombač Gašper Marguč Uroš Zorman legionarji

Četrtek, 7. 7. 2016, 15.46

6 let, 6 mesecev

Legionarji na top ravni

V ligi prvakov za celo slovensko reprezentanco igralcev (video)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

V novi sezoni bo v ligi prvakov nastopalo kar 16 slovenskih rokometašev, šest več kot v prejšnji.

Najmanj pet slovenskih legionarjev se bo predvidoma potegovalo za vrh Evrope. | Foto: Vid Ponikvar Najmanj pet slovenskih legionarjev se bo predvidoma potegovalo za vrh Evrope. Foto: Vid Ponikvar Evropska sezona v ligi prvakov se bo začela septembra. Slovenskih legionarjev v njej bo za celo reprezentanco. Peterica bo igrala v klubih, ki se bodo gotovo borili za evropski vrh. Uroš Zorman bo s Kielcami branil evropski naslov. Njegov soigralec bo po novem tudi Dean Bombač, ki je po dveh izjemno uspešnih letih zapustil madžarski Pick Szeged.

Kielce so bile izžrebane v skupino B z Rhein Neckarjem, Celjem, Pickom, Vardarjem, Meškovom, Zagrebom, Kristianstadom.

Kaj na to druščino pravi Uroš Zorman?


 

Nekoč v Velenju, ne skupaj, zdaj v Szegedu

A je madžarski podprvak vseeno povečal slovensko kolonijo s tremi nekdanjimi Velenjčani, Matejem Gabrom, Stašem Skubetom in Mariem Šoštaričem. Veszprem bo imel po novem dva Slovenca, dva levičarja, dve desni krili. Gašperju Marguču, ki je končal drugo sezono v klubu ob Blatnem jezeru, se je pridružil Dragan Gajić. Gorazdu Škofu je spomladi uspel prestop kariere.

V Parizu, ki je imel v lanski sezoni kar 16 milijonov evrov proračuna, bo resda verjetno v senci kultnega Thierryja Omeyerja, a bo imel edinstveno priložnost za zaključni turnir lige prvakov ali še kaj več.

Sebastian Skube se po dveh sezonah vrača v ligo prvakov, in to v zgornji dom. Njegov Silkeborg je presenetil vse in si pokoril vso dansko konkurenco. Trebanjec pa je eden najboljših igralcev v zasedbi. Jure Dolenec, Miha Žvižej in Vid Kavtičnik ohranjajo slovensko tradicijo Montpelliera, ki pa se je preselil v eno izmed nižjih skupin. Poleg Žvižeja bo stezo proti prvenstvenemu in evropskemu vrhu poskušal skrčiti tudi reprezentant Valentin Porte.

Selektor Veselin Vujović je v reprezentanci "nabral" tri igralce za svoj Zagreb, ki mu je dvakrat zapored uspel preboj v četrtfinale lige prvakov. | Foto: Sportida Selektor Veselin Vujović je v reprezentanci "nabral" tri igralce za svoj Zagreb, ki mu je dvakrat zapored uspel preboj v četrtfinale lige prvakov. Foto: Sportida

Zagrebški trio

Beloruski Meškov, pri katerem je Simon Razgor podaljšal pogodbo, se je preselil v zgornjo polovico lige prvakov. Tam pa bo tudi Zagreb, ki bo imel tako kot v najbolj "slovenskih" časih tri naše reprezentante: Matevža Skoka, Davida Miklavčiča in Darka Cingesarja. Njegov trener Veselin Vujović pa v nasprotju s kom drugim ni zadovoljen, da je skupina B, v kateri so Zagrebčani, vsaj na prvi pogled nekoliko bolj preprosta od skupine A.

Vujović zre naprej, ne le do osmine finala. "Raje bi videl, da bi bili v močnejši skupini in da bi se križali s slabšo. V skupini A se bodo za prva štiri mesta borili Barcelona, Veszprem, PSG, Kielc, Flensburg … Z enim od teh se bomo morali srečati. A ne smemo le moliti, da bi dosegli dober rezultat. Sami ga moramo doseči, bog pa nam je dal zanj možnost. Moramo zaupati vase in dobro delati," je skupino, v kateri bo z Zagrebom spet gostoval v Celju, komentiral Vujović.

Vsi Slovenci v ligi prvakov:

Uroš Zorman, Dean Bombač

Kielce (POL)
Dragan Gajić, Gašper Marguč Veszprem (MADŽ)
Gorazd Škof  PSG (FRA)
Sebastian Skube Silkeborg (DAN)
Matevž Skok, David Miklavčič, Darko Cingesar Zagreb (HRV)
Simon Razgor Meškov Brest (BLR)
Matej Gaber, Staš Skube, Mario Šoštarič Pick Szeged (MADŽ)
Vid Kavtičnik, Miha Žvižej, Jure Dolenec Montpellier (FRA)

 

Ne spreglejte