Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
10. 4. 2016,
8.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55

1

Natisni članek

Nedelja, 10. 4. 2016, 8.16

6 let, 7 mesecev

Gorazd Škof o prestopu kariere: Spoštujejo Slovence in mene

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55

1

gorazd skof pariz | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Pri 38 letih se je rokometni reprezentant Gorazd Škof uvrstil na olimpijske igre. Ob tem bo eno leto član najbogatejšega in najambicioznejšega kluba na svetu iz Pariza.

V reprezentanci je debitiral leta 2001. Od tedaj je zbral 178 nastopov, nastopil je na šestih evropskih prvenstvih in štirih svetovnih. Prejšnji konec tedna se je s Slovenijo uvrstil na olimpijske igre. Ta pomlad pa mu je prinesla še en dosežek, ki bo zaznamoval njegovo kariero.

Trener Pariza Zvonimir Serdarušić - Noka Škofa odlično pozna. Skupaj sta med drugim nastopila na evropskem prvenstvu leta 2010, ko je Serdarušić vodil Slovenijo. | Foto: Trener Pariza Zvonimir Serdarušić - Noka Škofa odlično pozna. Skupaj sta med drugim nastopila na evropskem prvenstvu leta 2010, ko je Serdarušić vodil Slovenijo.

V družbi top zvezdnikov

Vselej dobrovoljni Brežičan v Franciji igra tretjo sezono. Tja se je preselil pred propadom koprskega Cimosa. Za nekaj mesecev je branil vrata Creteila, zdaj pa je dve sezoni v Nantesu. Pred tedni je podpisal za najambicioznejši klub v svoji karieri – Paris St. Germain, ki ima 15 milijonov proračuna in načrte poseči v evropski vrh ter tam ostati.

Pariška ponudba ni bila edina. A ko je poklical Noka Serdarušić, nekdanji slovenski selektor, dvomov ni bilo več. Brata Karabatić, Luc Abalo, MIkkel Hansen, Igor Vori, v vratih pa bo Škofova družba železni Thierry Omeyer.

Škof bo deloval v paru s Thierryjem Omeyerjem, enim najboljših vratarjev na svetu. | Foto: Škof bo deloval v paru s Thierryjem Omeyerjem, enim najboljših vratarjev na svetu.

"Napadli bomo vrh Evrope"

''Gotovo je Thierry Omeyer številka ena. Moja naloga je, da pokrpam luknje, ko bom dobil priložnost. Tekem bo veliko na vseh frontah, napadli bomo vrh Evrope,'' se veseli Brežičan, ki mu pozitivne energije nikdar ne zmanjka.

''Dobro se poznamo. V preteklosti smo velikokrat igrali drug proti drugemu. Spoštujejo Slovence in mene. Ko smo igrali z Nantesom proti Parizu, so mi čestitali. Čestitka je bila tudi na velikem ekranu. Veselim se. Kariera še ni končana. To je znak, da dobro treniram in skrbim zase. To je še en vrh moje kariere,'' dodaja Škof.

Serdarušić proti Vujoviću

Mogoče je, da bo slovenski vratar poleti prišel v aktualnega evropskega prvaka. Parižanom gre namreč v ligi prvakov odlično, v četrtfinale so se uvrstili neposredno, kot zmagovalci ene od skupin. V bitki za zaključni turnir jih čaka Zagreb, ki ga vodi slovenski selektor Veselin Vujović.

 

Ne spreglejte