Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 4. 2012,
21.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Cimos

Sobota, 14. 4. 2012, 21.05

8 let

V četrto gre rado

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na četrtem obračunu v tej sezoni so rokometaši Cimosa Kopra strli odpor Celjanov. V četrtem krogu končnice za prvaka so tako zaostanek za drugim mestom, ki še vodi v ligo prvakov, znižali na štiri.

Navkljub težavam z rotavirusom v preteklih dneh in poškodbah Roka Žurana ter Boruta Mačkovška, so Celjani derbi na slovenski obrali začeli v popolni postavi. Tako kot tudi njihovi rivali. Precej bolje je stopila v srečanje primorska zasedba pod taktirko Fredija Radojkoviča, ki je v obrambi puščala le malo manevrskega prostora. David Razgor je vrtel dirigentsko palico, na levi strani Mačkovšek, niti na desni Metličić nista bila razpoložena. Kasneje nič bolje ni nadaljeval Žiga Mlakar.

Z dobro obrambo in razpoloženim Škofom so Koprčani veliko lažje zadevali, po dveh zadetkih Bojana Skoka v protinapadu ter Sebastiana Skubeta je Koper v 5. minuti že vodil s 3:0. Še dvakrat je držal +3 (4:1 in 5:2).

Tehtnica se je veš čas gibala sem in tja

A od 9. do 13. minute so gostitelji povsem popustili, celjska zasedba (v teh minutah je bil v njeni postavi le en tujec – Alem Toskić, v vratih Celja je v prvem polčasu branil Matevž Skok) pa z delnim izidom 3:0 izenačila na 5:5. Predvsem igra po krilih je Celjane pripeljala do vodstva. Po izjemni podaji Razgorja je enkratno zadel Mačkovšek za prvo celjsko vodstvo v 16. minuti (7:6). S preprosto igro v napadu in mimo luknjičaste obrambe nasprotnika je Celje po zadetku Razgorja v 20. minuti imela dva zadetka naskoka.

V zadnjih desetih minutah prevlada Kopra

Nič kaj navdušujoča igra na obeh straneh je tehtnico enkrat prevesila proti Celju, drugič Kopru. Nekoliko boljšim štajerskim minutam so sledile boljše primorske. V štirih minutah so napake Celja dale priložnost Kopru, ki jih je izkoristil za vodstvo z 12:10. Nato pa še ob igralcu več na parketu Bonifike, kjer se je zbralo kakšnih 1500 gledalcev, poskrbel za izenačenje najvišjega vodstva na tekmi (13:10). Tudi od koprskega napada ni bilo kaj prida, bolj so odločale individualne akcije Krivokapića in Skubeta. V zadnjih desetih minutah prvega polčasa "pivovarji" nikakor niso zadeli – vknjižili so namreč dva zadetka, gostitelji pa kar šest. Slednji so vodili že za štiri, na polčas pa odšli s tremi naskoka.

Nadaljevanje je prineslo boljšo igro Koprčanov, tako v napadu kot obrambi. V obrambi so Osmajić, Bombač, Skoko in druščina izvrstno gibali in onemogočali Nejca Poklarja pri organizaciji napada. Gostje so sila težko prihajali so strela, kar nekaj teh pa je ustavil visok blok. Učinkovita igra v napadu, kjer sta začela zadevati Brumen in Rapotec, je Koper ponesla do novih štirih zadetkov prednosti v 40. minuti (20:16). Edini, ki je zadeval na celjski strani je bil Koprčan v dresu "pivovarjev" Nejc Poklar.

Škof reševal gostitelje

Ključni trenutki tekme so se odvijali med 45. in 50. minuto, ko je koprski vrata zaklenil Gorazd Škof. Slednji je pri 22:18 ubranil strel Luke Žvižeja, nato še v protinapadu strel Poklarja. Na igrišču se je vse bolj iskrilo, prednost prvakov sezone 2010/11 pa ni padla pod dva zadetka. S tem je umiril celjske napade, saj se zasedba Vladana Matića ni predajala. Z agresivnejšo in globljo obrambo je poskušala na vse načine ustaviti nasprotnika, a slednji je predvsem preko Matjaža Brumna s krila tresel mrežo Lesjaka, ki je v izteku srečanja zamenjal Skoka.

Z zadetki Brumna so Koprčani tik pred koncem tekme povišali celo na pet zadetkov (28:23), s takšno prednostjo pa tudi zaključili obračun. Dve točki sta aktualne prvake Slovenije vrnili v igro za končno drugo mesto v prvenstvu. Do konca prvenstva ostaja še šest krogov.

Ne spreglejte