Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
15. 10. 2015,
12.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

PSG Branko Tamše Miha Zarabec

Četrtek, 15. 10. 2015, 12.30

8 let

V Celje prihaja PSG, najbogatejši klub planeta

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V nedeljo ob 17. uri na peti tekmi lige prvakov celjski rokometaši gostijo zvezdniški Paris St. Germain.

Poškodbe se kot jara kača vlečejo skozi celjsko sezono in so nekako njen smerni motiv. Proti Izoli zaradi poškodbe in bolezni nista nastopila Luka Žvižej in Ivan Gajić. Njun nastop je vprašljiv tudi proti Parizu. Miha Zarabec po zagotovilih Branka Tamšeta prav tako ne bo igral. "Zarabec? Playstation lahko igra. Tudi jaz hočem igrati, a ne morem," smisla za humor zapletenemu položaju navkljub ni zmanjkalo celjskemu trenerju.

"Zavedamo se moči nasprotnikov, nimamo iluzij, želim si le, da fantje pokažejo največ, kar znajo, da se ne ustrašijo megazvezdnikov. Tudi oni so iz krvi in mesa. Tako kot o njih moramo razmišljati o sebi. Obljubim lahko maksimalno borbenost, želim si, da dosežemo kaj več kot do zdaj proti najboljšim," pravi Tamše. Njegovim igralcem bodo nasproti stali brata Karabatić, Mikkel Hansen, Luc Abalo, Fahrudin Melić, Thierry Omeyer …

Proračun, da boli glava

PSG, ki ima kar 16 milijonov evrov proračuna, največ na svetu, je seveda vodilni v francoskem prvenstvu. "Pariz je začel jemati zalet, dviguje se iz dneva v dan. Kamorkoli se obrneš, te čaka zvezdnik, zelo kakovosten igralec. Imajo zelo dobro obrambo, iz katere hitro prehajajo v napad. Poglavitni razlog za minus deset v Flensburgu je bil, da nismo prihajali v priložnosti, iz katerih velja streljati. Torej, neizdelani streli in zapravljeni 'zicerji'. Flensburg nas ni nadigral, ampak izkoristil napake. Biti moramo pametni, zadeti, ko pride priložnost, sicer lahko sledi 'blitzkrieg'," se zaveda Tamše.

Celjani so trenutno po štirih tekmah na sedmem mestu lestvice skupine A z eno zmago in dvema točkama. Veszprem je prvi s sedmimi točkami, Parižani so tretji s šestimi, izgubili so le proti Flensburgu. "Moramo biti ekipa in iskati načine za zmago. Moramo iti na glavo. Nikoli ne bomo šli na tekmo zato, da se predamo. Imamo navijače, dres, za barve katerega se moramo boriti, to je to," meni levičar Šime Ivić, ki stopnjuje formo.

Ne spreglejte