Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 2. 2017,
15.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

liga prvakov Branko Tamše Miha Zarabec Celje Pivovarna Laško

Torek, 28. 2. 2017, 15.17

6 let, 6 mesecev

Predzadnja tekma rednega dela lige prvakov

V Celje prihaja nemški prvak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Liga prvakov Celje PL Kielce | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v četrtek igrali predzadnjo tekmo v skupinskem delu lige prvakov. V dvorani Zlatorog bodo gostili nemški Rhein-Neckar Löwen, obračun pa se bo začel ob 19. uri.

Celjani so dve tekmi pred koncem še vedno v boju za osmino finala lige prvakov, čeravno jim razpored ni pisan na kožo. Po četrtkovem domačem obračunu z izjemno kakovostnimi nemškimi levi jih 9. marca čaka še gostovanje pri Zagrebčanih, ki si tako kot Celjani želijo preboj v izločilne boje, tega pa se potihoma nadejajo tudi njihovi tekmeci iz švedskega Kristianstada.

V primeru četrtkovega poraza bo odločitev o napredovanju padla v hrvaški prestolnici, na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni pa je celjska zasedba premagala zagrebško s 30:28.

Napeto bo do konca

Po dvanajstih tekmah v skupini B so si napredovanje že zagotovili Vardar iz Skopja, Rhein-Neckar Löwen, Vive Tauron Kielce, Pick Szeged in Meškov Brest. Celje in Zagreb bosta zadnji tekmi začela s po sedmimi točkami, Kristianstad pa ima eno manj. Hrvaški prvak bo v predzadnjem krogu gostoval v Szegedu in v zadnjem gostil Celje, švedski prvak pa bo najprej gostil Kielce, nato pa gostoval pri Vardarju.

Celjsko zasedbo v četrtek čaka zahtevna naloga, na dozdajšnjih devetih medsebojnih tekmah je le enkrat ukanila Rhein-Neckar Löwen, na zadnjem obračunu v Frankfurtu pa so bili le korak od presenečenja. Gal Marguč je v izdihljajih tekme izenačil, a sta mu sodnika dosodila domnevni prestop in ostalo je pri zmagi nemške ekipe.

Branko Tamše se osredotoča samo na posameznega tekmeca. | Foto: Grega Valančič/Sportida Branko Tamše se osredotoča samo na posameznega tekmeca. Foto: Grega Valančič/Sportida

Dokazali, da lahko

"Kot vedno razmišljamo zgolj o našem naslednjem tekmecu in to je zdaj aktualni nemški prvak. Zavedamo se, da gre za zelo kakovostno zasedbo, ki je sposobna premagati vsakega nasprotnika. Na prvi tekmi smo dokazali, da se lahko kosamo z njo, tudi na njihovo igro sedem proti šest v napadu. V tem elementu so nekakšni pionirji na evropski sceni in jo zelo dobro prakticirajo. Rhein-Neckar Löwen prihaja v Celje z željo po zmagi, saj se še vedno poteguje za prvo mesto v skupini. Mi se moramo na to nalogo maksimalno pripraviti. S kakovostno obrambo in preudarno igro v napadu se jim lahko postavimo po robu ter poskusimo vsiliti naš slog igre. V tem primeru smo lahko konkurenčni nemški zasedbi," je dejal strateg celjske ekipe Branko Tamše.

Celjska igra v napadu v veliki meri temelji na Mihi Zarabcu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Celjska igra v napadu v veliki meri temelji na Mihi Zarabcu. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Moramo gledati svojo igro"

"Imamo možnosti za zmago, a vsi v ekipi se moramo maksimalno razigrati in se prikazati v najlepši luči. Rhein-Neckar Löwen je odlična zasedba, a mi moramo gledati na svojo igro, na naše naloge, zmanjšati število napak, nato pa korak za korakom stopati proti uspehu. Če bomo pravi, potem se nimamo česa bati," je dejal ideolog celjske ekipe Miha Zarabec.

Krožni napadalec Kristian Bećiri je dodal: "Proti nemški zasedbi, ki ima resnično vrhunske igralce, nas čaka težka naloga. Na prihajajoči tekmi bo veliko zadev moralo iti v naš prid, najpomembnejša pa bo naša igra v obrambi."

V celjskem taboru upajo, da se bo v četrtek zbralo čim več njihovih privržencev in jih glasno spodbujalo, tako kot so to počeli pred desetimi dnevi, ko je v Zlatorogu nekoliko presenetljivo klecnil evropski klubski prvak Kielce.

Ne spreglejte