Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
23. 12. 2016,
9.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

rokomet Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca svetovno prvenstvo Veselin Vujović Blaž Janc Urh Kastelic

Petek, 23. 12. 2016, 9.06

6 let, 6 mesecev

Mladi vratarski up

Urh Kastelic, glasnik reprezentančne evolucije

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
rokometna reprezentanca zrece zreče zbor | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Poleg Blaža Janca, Nika Henigmana in Tilna Kodrina je vratar Urh Kastelic v skupini rokometašev, ki bi morali biti naložba v prihodnost slovenske reprezentance.

Rokometna reprezentanca se spreminja, pomlajuje. Ne z revolucijo, ampak postopoma, evolucijsko. Med štirimi vratarji, ki jih je selektor Veselin Vujović poklical na priprave, je najmlajši Urh Kastelic, ki bo v Zrečah delal družbo in konkurenco (bistveno) izkušenejšim Gorazdu Škofu, Matevžu Skoku in Urbanu Lesjaku.

Maribor dobrodošla izkušnja

"Zame je vpoklic velika čast. Sploh zato, ker sem se večji del sezone ubadal s poškodbo zapestja. Hvala Bogu sem se uspešno vrnil, veselim se prihodnjih treningov. S selektorjem se pred pripravami nisem slišal, pravzaprav sem novico izvedel na Siol.net. Res je dober občutek, ko si izbran v reprezentanco," razmišlja 20-letnik, ki pa ni najmlajši v reprezentanci. Ta vloga pripada njegovemu dobrega pol leta pozneje rojenemu prijatelju Blažu Jancu.

Skupaj sta blestela v mlajših reprezentančnih selekcijah, osvojila kadetsko srebro na svetovnem prvenstvu ter bila najboljša na evropskih in svetovnih olimpijskih igrah mladih. Janc je eden najpomembnejših igralcev Celja, kluba, ki je Kastelica pred dvema sezonama posodil v svojo stalno bazo Maribor. Čez nekaj mesecev bo več kot dva metra visoki vratar, ki prihaja iz Krškega, ubral nasprotno smer.

Po sezoni se bo vrnil v Celje, ki ga je posodilo Mariboru. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Po sezoni se bo vrnil v Celje, ki ga je posodilo Mariboru. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nazaj v Zlatorog

"Poleti se vračam v Celje. Tako smo se dogovorili. Poteza, da grem v Maribor nabirat izkušnje in minute, je bila super. To sem res potreboval. Čaka me še pol leta težkih tekem, mislim, da bom v Celje prišel maksimalno pripravljen," je novih izzivov vesel Urh, ki naj bi načeloma imel vlogo drugega vratarja.

Še prej ga čaka pomlad v Mariboru, ki je po njegovi vrnitvi z bolniškega dopusta odigral štiri tekme in vse štiri dobil. Nazadnje pokalno po dveh podaljških, ko je za prvi zaključni turnir po letu 2012 po dveh podaljških premagal Loko.

V boj s trojico

Reprezentanca pomeni dodatno izkušnjo. Kastelic nastopa za člane še nima, vzdušje ekipe pa je začutil že junija. "Če ne bi pričakoval, da se bom prebil v Francijo, ne bi bil v Zrečah. Treniral bom na vso moč, kdor bo najboljši, se bo uvrstil v ekipo za svetovno prvenstvo," je sklenil najobetavnejši slovenski vratar.

Ne spreglejte