Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 11. 2021,
15.52

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Natisni članek

Dragan Adžić slovenska ženska rokometna reprezentanca Barbara Lazović

Četrtek, 4. 11. 2021, 15.52

2 leti, 5 mesecev

dragan adžić ostal brez izkušene reprezentantke

Barbara Lazović bo zaradi težje poškodbe kolena izpustila SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Barbara Lazović | Barbara Lazović bo zaradi težje poškodbe kolena izpustila decembrsko svetovno prvenstvo. | Foto Vid Ponikvar

Barbara Lazović bo zaradi težje poškodbe kolena izpustila decembrsko svetovno prvenstvo.

Foto: Vid Ponikvar

Izkušena slovenska reprezentantka Barbara Lazović si je na sredini tekmi romunskega prvenstva težje poškodovala koleno, tako da jo čaka daljše okrevanje, zaradi katerega bo morala izpustiti tudi decembrsko svetovno prvenstvo v Španiji.

Tjaša Stanko
Sportal Oslabljene Slovenke brez možnosti proti evropskim prvakinjam

Ena od najbolj izkušenih slovenskih reprezentantk Barbara Lazović se je težje poškodovala v sredo na tekmi romunskega državnega prvenstva. Njena ekipa iz Bukarešte je v domači dvorani zasedbo CS Magura Cisnadie premagala z 32:24, a za več mesecev ostala brez izvrstne desne zunanje rokometašice iz Brežic.

Lazovićeva je povsem na začetku zabila gol, nato pa si ob doskoku hudo poškodovala desno koleno. Opravljeni pregledi so pokazali, da si je strgala sprednjo križno vez in poškodovala meniskus.

Pred 33-letnico je daljše okrevanje, po katerem je odločena, da znova obleče tudi reprezentančni dres. "Verjamem, da lahko z reprezentanco naredimo velike stvari. Nastop na domačem evropskem prvenstvu mi je od danes naprej edina in največja motivacija," so besede članice Bukarešte, ki je v svoji karieri 84-krat oblekla dres dres z državnim grbom (14. mesto na večni lestvici) in dosegla 292 zadetkov, prenesli pri Rokometni zvezi Slovenije.

Miha Kavčič
Sportal Vranješ naknadno poklical okrepitev

Selektor Dragan Adžić je ostal brez pomembne reprezentantke. | Foto: Vid Ponikvar Selektor Dragan Adžić je ostal brez pomembne reprezentantke. Foto: Vid Ponikvar

Decembra svetovno prvenstvo

Lazovićeva se je po premoru, ki si ga je vzela zaradi materinstva, v reprezentanco vrnila pred slabim letom in bila ena od najpomembnejših posameznic slovenske reprezentance. Ob odsotnosti Ane Gros je tudi prevzela kapetanski trak. Vse bolje je nastopala tudi v evropski Ligi prvakinj. Na zadnjih štirih tekmah, na katerih je njena ekipa trikrat slavila zmago, je prispevala 16 zadetkov.

Varovanke Dragana Adžića decembra čaka sedmi nastop na svetovnem prvenstvu. V skupini prvega dela se bo v Granollersu pomerila s Črno goro, Francijo in Angolo.

 

 

Ne spreglejte