Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 4. 2010,
12.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 17. 4. 2010, 12.55

8 let

Tudi oslabljeni premočni za Avstrijce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V tretjem krogu mednarodnega turnirja na Češkem je oslabljena moška reprezentanca Slovenije premagala Avstrijo z 32:29 (15:13).

Zadnjo tekmo na turnirju na Češkem je Slovenija odigrala v tretjem različnem mestu (tokrat v Prerovu, prej v Zubriju in Zlinu), pomerila pa se je z Avstrijo, ki je na prvih dveh tekmah iztržila enako razmerje zmag in porazov. Naši severni sosedi so v prvem krogu v dramatični končnici izgubili proti Rusiji (31:32), v drugem pa premagali gostitelje Čehe z 31:26. Poleg poškodovanega Aleša Pajoviča (gleženj), ki ni igral že v petek proti Rusiji, selektor Zvonimir Serdarušić proti Avstrijcem ni mogel računati na prav tako poškodovana Roka Žurana (mišica) in Davida Špilerja (gleženj), kljub težavam z ramenom pa je zaigral Miha Žvižej.

Kljub še dodatno zdesetkani zasedbi je slovenska izbrana vrsta odlično začela tekmo v Prerovu in v peti minuti je bilo na semaforju že 5:0. Toda Avstrijci, ki so na letošnjem evropskem prvenstvu pred domačimi gledalci osvojili deveto mesto, so z igralcem manj dosegli dva zadetka in se približali le na gol zaostanka (2:3). Slovenci so nato spet "dodali plin" in v 14. minuti prvič povedli s štirimi zadetki prednosti (7:3), enak naskok pa so imeli tudi tri minute pozneje, ko je ob igralcu manj v polno zadel Klemen Cehte (8:4). A nato so sledile črne minute Serdarušićeve čete, ki jih nista mogla preprečiti niti odlična Gorazd Škof in Sebastian Skube.

Nasprotniki pod vodstvom islandskega selektorja Dagurja Sigurdssona so namreč v slabih štirih minutah naredili delni izid 4:0 in v dvajseti minuti poskrbeli za prvo izenačenje na tekmi (8:8), dve minuti kasneje pa so po Kolarjevem zadetku tudi prvič povedli (10:9). Minimalno prednost so imeli Avstrijci tudi tri minute pred koncem prvega polčasa (13:12), vendar so nato Slovenci s tremi doseženimi zaporednimi zadetki vendarle odšli na odmor s prednostjo dveh golov (15:13). Na začetku drugega polčasa so se avstrijski rokometaši trikrat približali na samo zadetek zaostanka (nazadnje pri 16:17 v 35. minuti), še naprej pa sta v slovenski reprezentanci blestela Škof (skupaj 14 obramb) in Skube (8 zadetkov). Sredi drugega polčasa je slovenska prednost znašala že štiri zadetke (22:18), a so jo Avstrijci z igralcem več na parketu hitro prepolovili (20:22).

Z dvema zaporednima "projektiloma" je Klemen Cehte poskrbel za novo povišanje prednosti na štiri (25:21), takšna pa je bila razlika tudi v 53. minuti (27:23). Nato sta češka sodnika pokazala neposredni rdeči karton Luki Žvižeju, številčno premoč pa so Avstrijci kronali z dvema zaporednima zadetkoma in se približali na 25:27. Čeprav je v hitrem protinapadu – ob igralcu manj – Miha Žvižej zadel za 28:25, se naši severni sosedi niso predajali. Nekajkrat so imeli priložnost, da pridejo le na zadetek zaostanka, vendar prav nobene niso izkoristili. Pri zaostanku z 28:30 je odlični Škof ustavil strel Thyrnerja, ki se je v hitrem protinapadu sam znašel pred slovenskim vratarjem, nato pa je Dragan Gajič s svojim šestim zadetkom na tekmi v Prerovu dokončno odločil zmagovalca.

Ne spreglejte