Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 10. 2018,
16.40

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator

Petek, 5. 10. 2018, 16.40

5 let, 7 mesecev

Tudi krimovke s francosko okrepitvijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Po tem, ko so se s francoskim reprezentantom okrepili slovenski državni prvaki iz Celja, so v svoje vrste Francozinjo zvabile tudi rokometašice Krima Mercatorja. Ekipa Uroša Bregarja z veliko vnemo pričakuje tudi novo francosko okrepitev na zunanjih položajih, levičarko Marie-Paule Gnabouyou, sporočajo iz ljubljanskega kluba.

Tridesetletna rokometašica se odlično znajde na desnem zunanjem položaju, v francoski reprezentanci je prvič zaigrala že v letu 2010 in si tako nadela tudi srebrno medaljo s svetovnega prvenstva leta 2011 in evropski bron leta 2016.

Profesionalno rokometno pot je začela v Issy-les-Moulineauxu, danes bolj znanim pod imenom Paris 92, do prvega odhoda v tujino je med letoma 2008 in 2015 igrala v še enem francoskem klubu Toulon Saint-Cyr, s katerim je osvojila tudi domače prvenstvo (2010). Po treh sezonah v danskem Viborgu je minulo sezono začela v madžarskem Siofoku, a jo je pred iztekom s posebnim razlogom prekinila. Posvetila se je materinstvu.

Krim
Sportal Krimovke ligo prvakinj začenjajo pri prvakinjah

V aktualni sezoni bo tako, le nekaj mesecev po porodu, postala krimovka, skupaj s soigralkami pa jo v nadaljevanju skupinskega dela elitne Lige prvakinj poleg evropskih prvakinj čakata še nemški Thüringer in hrvaška Podravka Vegeta.

deja doler ivanovic krim | Foto: L. G. Foto: L. G. Zavihali rokave in se podali na lov za ostrostrelkami

"Po razpletu zgodbe z angolskima rokometašicama smo zavihali rokave in se podali na lov za ostrostrelkami, ki bi olajšale delo naše zunanje linije. Rešitev smo našli v francoski reprezentantki Marie-Paule Gnabouyou, ki je v minulih dneh obiskala treninge in z odliko opravila tudi vsa testiranja. Na igralko računamo že na pomembnejših tekmah te sezone, cilj in velika želja pa je, da bi, če se bo igralka izkazala in bo želja obojestranska, v Ljubljani ostala dlje časa. Vsi namreč vemo, da tak profil igralke iščemo že dolgo," je o novi okrepitvi povedala članica IO Krima Mercatorja Deja Doler Ivanović.

Evropska sezona se za rokometašice Krima Mercatorja začenja v soboto, 6. oktobra, z gostovanjem pri aktualnih evropskih prvakinjah, rokometašicah madžarskega Györa.

Krim
Sportal Novomeščanke še ne poznajo poraza, Krimovke razred zase
William Accambray
Sportal Velika okrepitev Celjanov, prihaja olimpijski junak
Ne spreglejte