Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
9. 12. 2013,
15.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nenad Stojakovič dresi dražba

Ponedeljek, 9. 12. 2013, 15.07

7 let, 12 mesecev

Tudi Balićev, Nachbarjev, Oblakov dres za pomoč Stojakoviču

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Začela se je dobrodelna dražba dresov, katere izkupiček bo namenjen pomoči nekdanjemu rokometnemu reprezentantu Nenadu Stojakoviču pri njegovem zdravljenju.

Za osvežitev spomina: Celjan Nenad Stojakovič, nekdanji reprezentant, je rokometno kariero sklenil pred osmimi leti. Zdaj je trener, a ima precej težav s hrbtenico. Tako intenzivne, da je v precejšnji meri ogrožena njegova normalna hoja. Operacija ne zagotavlja uspeha, zato se je odločil za alternativno zdravljenje v Braziliji. Njegovi prijatelji so mu priskočili na pomoč, ki naj bi prinesla novce za pot in bivanje v Braziliji, z dražbo dresov.

Teh je skupaj kar okrog 80, njihove fotografije pa so objavljene na profilu na Facebooku Dobrodelna dražba dresov za pomoč pri zdravljenju Nenada Stojakoviča. Dražba bo zaradi precejšnje količine podarjenih primerkov potekala v treh delih, trenutno je na voljo prvi odmerek z nekaj zelo privlačnimi dresi. Iz zasebne zbirke enega darovalcev je na dražbo prišel dres Ivana Balića. Luka Žvižej je podaril ogrevalni dres Barcelone iz leta 2005, ko je z njo osvojil ligo prvakov. Svojo letošnjo klubsko ''uniformo'' iz katalonskega kluba je poklonil tudi Boštjan Nachbar, dres CSKA Matjaž Smodiš, majico Benfice pa Jan Oblak ter številni drugi. Drese si je mogoče ogledati na omenjenem profilu na Facebooku, kjer so navedena tudi pravila in spletni naslov (dresivdobrodelninamen@gmail.com), prek katerega je izključno mogoče licitirati. Prvi sklop dražbe bo trajal do 18. decembra do 24. ure. Zmagovalec je tisti, ki do konca licitacije ponudi najvišji znesek v evrih. Vsoto bo Stojakovič transparentno prejel na poseben račun.

Poleg omenjenih so drese podarili tudi Nikola Karbatić, Sergej Rutenka, Kiril Lazarov, Dragan Gajić, Jure Dolenec, Matej Gaber, Edo Murić, Sani Bečirović, Valter Birsa, Mišo Brečko, Boštjan Cesar in mnogi drugi uspešni športniki, ki želijo priskočiti na pomoč Stojakoviču. Njihovi dresi bodo na dražbi, ki bo formalno končana 4. januarja s sklepnim večerom, pozneje.

Ne spreglejte