Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 11. 2012,
17.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

zmaga liga prvakinj

Nedelja, 11. 11. 2012, 17.30

8 let

Tisljeva četa v Romuniji z odliko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu lige prvakinj v gosteh premagale Jolidon Cluj z 31:23. Krimovke bodo zadnjo tekmo prvega dela igrale prihodnjo nedeljo, ko bodo v Stožicah gostile Podravko.

Krimovke so prvo nalogo za biti ali ne biti opravile pričakovano. Realno najslabšo ekipo v skupini B Cluj so v gosteh nadigrale in brez posebnih težav prišle do zmage. Ta jih še drži v igri za napredovanje v drugi del tekmovanja, a je to odvisno tudi od razpleta druge današnje tekme v tej skupini. Podravka gosti Györ in vsak drugačen razplet od zmage Madžark, bi končal pot Krima v letošnji izvedbi lige prvakinj.

Tiselj je sicer tekmo v Cluju začel z Jeleno Grubišić v vratih, Katarino Krpež in Majo Zrnec na krilih, Marino Vergeljuk na položaju krožne napadalke ter Linneo Torstenson, Susann Müller in Nino Wörz na zunanjih položajih. Ta postava je dobro začela, povedla s 3:0 v četrti minuti po golu Torstensonove, v deseti minuti so krimovke vodile že s 7:3, ko je bila uspešna Müllerjeva, nova zaporedna zadetka Krpeževe iz protinapada in Wörzove pa sta Krim pripeljala do vodstva z 9:3.

Krim je pokazal, da je precej kakovostnejša ekipa od Cluja in bi kaj lahko že v prvem delu odločil tekmo v svojo korist. Toda v končnici prvega dela so Ljubljančanke Cluju dopustile vrnitev "v igro". Ko je v 23. minuti Wörzova znova zadela za prednost s šestimi goli (13:7), je kazalo, da bodo gostje še oplemenitile naskok in poskrbele za mirnejše nadaljevanje. Toda nekaj zapravljenih žog v napadu in dve dvominutni kazni so Romunke znale izkoristiti, tako da so pred drugim polčasom razliko prepolovile. Če pa v Krimovih vratih ne bi bilo znova razpoložene Grubišićeve, bi bila lahko razlika še manjša.

V uvodu drugega polčasa se je nekakšno realno razmerje moči na igrišču spet vzpostavilo, Krim je bolj ali manj brez težav držal Romunke na varni razdalji, v 39. minuti pa spet povedel za šest zadetkov (20:14) po uspešnem metu Carmen Martin z desnega krila. Ko je Barbara Lazović v 44. minuti zadela za 23:15, je bila tekma praktično odločena. Igra Cluja je zatem razpadla, slovenske prvakinje pa so le še višale prednost. Ta je največ znašala 11 golov (28:17, 29:18).

Ne spreglejte