Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 12. 2012,
12.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 12. 2012, 12.33

7 let, 12 mesecev

Tekmec Slovenije na SP paranoično brisal posnetek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mladinska rokometna reprezentanca je v Poreču odigrala prijateljsko tekmo s člansko vrsto Savdske Arabije, tekmecem Slovenije na prihajajočem SP, ki je zahteval izbris posnetka tekme.

Oslabljeni mladinci so srečanje, ki so ga izgubili s 26:28, odigrali v okviru priprav na kvalifikacije za svetivno prvenstvo prihodnje leto, ki bo potekalo v Bosni in Hercegovini. Savdska Arabija pa se pripravlja na člansko svetovno prvenstvo, kjer bo s Slovenijo v skupini C 12. januarja odigrala prvo tekmo.

Savdijci pa imajo očitno paranojo pred slovenskim študiranjem njihove igre. Prijateljsko tekmo so namreč v 15. minuti prekinili z zahtevo, da Slovenci prekinejo s snemanjem in s kamere zbrišejo dotedanji posnetek. Selektor Slavko Ivezič jim je dobrodušno ponudil kamero, zaplet pa je tekmo prekinil kar za nekaj minut. Tudi na zapisnik tekme k igralcem niso hoteli pripisati številk, češ, da igrajo v Španiji s Slovenijo. A za vrsto Borisa Deniča kljub takšni konspirativnosti, ki spominja na nekdanje jugo rokometne zgodbe, verjetno ne more biti velikih presenečenj. V Poreču sta manjkala tudi Borut Mačkovšek in Mario Šoštarič, ki sta na pripravah članske reprezentance, a se bosta po božičnih praznikih priključila svojim vrstnikom in nastopila na januarskih kvalifikacijah na Nizozemskem, so sporočili z RZS.

Mladinci so nastopili s samo devetimi igralci, v močno okrnjeni sestavi, brez nekaterih pomembnih igralcev, pretežno iz Celja in Maribora, ki so imeli klubske obveznosti. Slovenci so začeli izvrstno, povedli 4:0 in 6:2, šele tik pred zaključkom prvega dela pa so tekmecem pustili izenačenje, ter že po izteku prvega dela še vodstvo. V izenačenem drugem delu so Slovenci imeli vodstvo še šest minut pred zaključkom tekme, v končnici pa jim je zaradi kratke klopi in zelo agresivne globoke obrambe nasprotne ekipe popustila zbranost. Posledice agresivnosti je občutil Aljaž Lavrič, ki je moral na šivanje prebite arkade. Selektor Slavko Ivezič je preizkusil vse igralce in tudi vsakemu od treh vratarjev je namenil po 20 minut.

Ne spreglejte