Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
17. 10. 2013,
15.23

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zaporožje rokomet liga prvakov

Četrtek, 17. 10. 2013, 15.23

2 leti, 1 mesec

Tekmec Celja PL je "doma" 300 kilometrov od doma

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Celjske rokometaše ob 18. uri po slovenskem času čaka obračun 4. kroga lige prvakov z ukrajinskim Zaporožjem.

Ukrajinski prvak spada v krog tistih, proti katerim Celjani bolj realno računajo na točke kot na primer proti Veszpremu ali Rhein-Neckar Löwnu. Vseeno pa so Ukrajinci, ki domače tekme igrajo v slabih 300 kilometrov oddaljenem Harkovu, v dvorani, ki sprejme 4.500 gledalcev, že konkretno pokazali zobe. V prvem krogu so odščipnili točko omenjenim Nemcem, premagali pa so tudi Zagreb, pred katerim je Celje klonilo. Trener Sergej Bebeško, predhodnik Borisa Deniča na klopi Dinama iz Minska, od koder se je v Zaporožje preselil pred začetkom sezone, ima na voljo izjemno visoko in težko zasedbo. Kar pet njegovih rokometašev namreč meri dva metra ali več, česar se dobro zaveda tudi celjski trener Vladan Matić.

"Po žrebu nismo pričakovali tako močne in kakovostne ekipe, kot se je izkazala v prvih tekmah lige prvakov, ki ima visoke cilje. Zadnji poraz v Veszpremu ni merilo, saj je madžarska ekipa v drugi kategoriji. Veliko več nam kažeta točka iz Nemčije in zmaga proti Zagrebu. Vložiti bomo morali ves trud, energijo in znanje, da bi lahko zmagali na njihovem terenu. Vendar igra se šestdeset minut, so favoriti glede na to, da je tekma pri njih, vendar mi jih bomo poskušali premagati in osvojiti točki, ki bi nam omogočili lažje nadaljevanje tekmovanja," je v izjavi za klubsko spletno stran dejal celjski trener, ki ga za selektorja odkrito snubi srbska reprezentanca.

Da mu zato misli niso prav nič ušle k izbrani vrsti domovine, je nemogoče. Gotovo pa ni dvoma, da je Matić s svojim štabom podrobno analiziral ukrajinskega prvaka: "Sergij Burka je res izjemen strelec iz razdalje, vendar me je še bolj navdušil Sergij Onufrjenko, ki je veliko bolj gibljiv, poleg njega pa je na srednjem izjemen Mihajlo Cap. Na črti imajo velikega in težkega Oleksandra Ševelova, dobra krila, v vratih pa Richarda Štochla, ki je izjemen, če ima svoj dan, in od njega je zelo veliko odvisno. Mi moramo uporabiti naš preverjen recept. Torej odlična obramba in hitri prehodi v napad ter doseganje lahkih zadetkov. Če bomo igrali na postavljeno obrambo, bo zelo težko, saj so izjemno močni in visoki, kar pomeni, da jih je z zunanjih položajev težko premagati. Torej dobra obramba in lahki zadetki ob popolni koncentraciji so tisto, kar nam lahko prinese rezultat."

Glavne nevarnosti torej pretijo iz zunanje vrste, s črte in tudi iz vrat. Te namreč brani omenjeni Štochl, ki je pred leti igral za Celje, v Zaporožje pa se je podal iz Čehovskih medvedov. Celjani posebnih težav s poškodbami nimajo, druga zmaga pa bi še kako blagodejno vplivala na samozavest in položaj na lestvici. Slovenski podprvaki so z dvema točkama trenutno na petem mestu skupine A, točko za Ukrajinci.

Ne spreglejte