Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 3. 2010,
18.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 13. 3. 2010, 18.23

8 let

Štochl popeljal Celjane v finale pokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi polfinalni obračun rokometnega pokala Pivovarne Union je poskrbel za dramatično končnico, kjer so bili bolj zbrani rokometaši Celja PL in si z zmago proti Cimosu Kopru zagotovili finale.

Prvo polfinalno tekmo letošnjega pokalnega tekmovanja, ki je bila ponovitev lanskega finala iz Bonifike (takrat so Koprčani slavili s 24:19), so tudi tokrat bolje začeli Primorci, ki so v šesti minuti povedli s 4:2. To je bila tudi največja razlika v prvih dvajsetih minutah, v katerih je bil izid kar desetkrat izenačen. Čeprav je Zoran Jovičić zgrešil sedemmetrovko, celjski vratar Richard Štochl pa je bil z osmimi obrambami v prvem polčasu uspešnejši od Cimosovega kolega Darka Stanića (pet obramb), si Celjani nikakor niso mogli priigrati prvega vodstva, kajti v odločilnih trenutkih so vedno naredili napako ali niso izkoristili svojega napada.

Pri izidu 11:11 v 21. minuti je sledila neverjetna serija Cimosa: moštvo trenerja Fredija Radojkoviča je namreč v nekaj več kot minuti naredilo delni izid 4:0, pri čemer je po treh zaporednih tehničnih napakah pivovarjev v napadu doseglo tri zadetke v dobre pol minute. Celjski trener Zvonimir Serdarušić je takoj vzel minuto odmora, ki je zelo hitro obrodila sadove. Njegovi igralci so v slabih petih minutah – na Cimosovi strani sta bila zapored izključena Uroš Rapotec in Uroš Elezovič - dosegli kar pet zadetkov zapored (v tem času niso prejeli nobenega) in po golu Aleša Pajoviča so si v 27. minuti priigrali tudi prvo vodstvo (16:15). Koprčani so nato še enkrat izenačili, z zadetkom Uroša Zormana pa so Celjani (v prvem polčasu so naredili kar petnajst tehničnih napak, Cimos pa deset) odšli na odmor z minimalno prednostjo.

Štochl obranil Špilerju sedemmetrovko

Na začetku drugega polčasa so rokometaši Cimosa izkoristili zaporedni izključitvi na nasprotni strani (na klop za kaznovane igralce sta morala Aleš Pajovič in Predrag Dačević) in po petih minutah povedli z 20:18. Toda pet minut pozneje so jih Celjani znova ujeli (21:21), nato pa je sledilo še kar deset izenačenj. V tem času si nobeno moštvo ni uspelo priigrati več kot zadetka prednosti, igra pa je bila na obeh straneh precej raztrgana in s številnimi napakami. Štiri minute pred koncem so Celjani ostali brez Aleša Pajoviča, ki je zaradi tretje izključitve dobil rdeči karton in je moral predčasno z igrišča. V naslednji minuti je Matjaž Brumen poskrbel za primorsko vodstvo z 31:30, slabi dve minuti pred koncem pa je za novo izenačenje poskrbel Dačević (31:31). Sledila je dramatična končnica, v kateri so bili uspešnejši igralci Celja Pivovarne Laško. Po napaki Balusza Laluske v napadu je petnajst sekund pred koncem s krilnega položaja zadel mladi David Razgor in svojemu moštvu priigral minimalno prednost.

Cimos je hitro krenil v zadnji napad, v katerem je Brumen streljal s krila in izsilil sedemmetrovko. Žogo je v roke vzel David Špiler, toda celjski junak Richard Štochl (skupaj je zbral kar 17 obramb) je bil uspešnejši in je obranil njegov strel. Žoga se je od slovaškega vratarja odbila v stranski avt, Koprčanom je ostalo še pet sekund, njihov trener Fredi Radojkovič pa je vzel minuto odmora. Kljub temu igralci Cimosa niso uspeli izpeljati pravega napada, po izteku regularnega časa igre pa je strel Laluske z devetih metrov končal v bloku Celjanov, ki so se tako uvrstili v finale letošnjega pokalnega tekmovanja in se Cimosu maščevali za poraz v lanskem finalu.

Ne spreglejte