Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
12. 5. 2016,
22.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Staš Skube RK Gorenje Velenje rokomet Celje Pivovarna Laško

Četrtek, 12. 5. 2016, 22.07

6 let, 7 mesecev

"Ne jaz, ne trener, ne sodniki nismo popolni"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
gorenje celje stas skube | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Tudi zaradi obilnega prispevka Staša Skubeta na derbiju s Celjani Velenjčani po še enem remiju proti naslovu prvaka zrejo z vrha lestvice.

"Če smo remizirali že na zadnjih dveh tekmah, naj bo tako tudi v Celju. In to bo to," se je namuznil Gorenjev kapetan in ideolog Staš Skube. Tak scenarij bi namreč njegovi ekipi – ob predpogoju samih zmag na naslednjih štirih tekmah – prinesel četrti naslov v klubski zgodovini.

"V Zlatorogu bo gotovo težje kot v Velenju, a sem optimist." | Foto: Vid Ponikvar "V Zlatorogu bo gotovo težje kot v Velenju, a sem optimist." Foto: Vid Ponikvar Zmagal je rokomet

Gorenjeva zasedba je svoje vodstvo na prvenstveni lestvici na sredinem derbiju s Celjem postavila pod velik vprašaj po visokem zaostanku za sedem golov. A se je z odločnostjo in nepopustljivostjo vrnila celo v igro za zmago. Na koncu se je tekma razpletla z drugim remijem (26:26) v sezoni.

"Zmagal je rokomet. Zadovoljni smo s točko, čeprav smo si močno želeli dveh. Če bi nam kdo med polčasom ponudil remi, bi ga zgrabili z obema rokama. A imeli smo celo dva ali tri napade za vodstvo. Hvala občinstvu, ki je napolnilo Rdečo dvorano in nas poneslo. Odločala bo zadnja tekma v Zlatorogu," se k 27. maju že ozira bodoči član Picka, ki si ob slovesu od Slovenije vroče želi prvenstveno lovoriko.

A v isti sapi se zaveda, da preostalih tekmecev v ligi za prvaka nikakor ne gre jemati z rezervo, kaj šele z levo roko: "Ne bomo razmišljali o tekmi v Zlatorogu, ampak o Kopru, Loki in tako naprej. Verjeti moramo, da lahko Celjane premagamo. To smo dokazali. Ostajamo vodilni, na žalost le z eno točko. Počasi. Najprej štirje drugi nasprotniki, nato Celjani. V Zlatorogu bo gotovo težje kot v Velenju, ampak sem optimist."

O (ne)popolnosti

Skube se ni želel opredeljevati do pritoževanja celjskega trenerja Branka Tamšeta nad sodniki.

"Tega ne bom komentiral. Vedno isti tarnajo, da imajo poškodovane igralce in nad sojenjem. Spremeniti ne morem nič. Nočem izgubljati energije. Zanima me le moja ekipa. Tako kot jaz ne odigram popolno, podobno trener, tudi sodniki niso popolni. Nima smisla razglabljati o tem, najprej je treba razčistiti pri sebi. Napak imamo vsi ogromno. Ko bomo popolni, bomo komentirali še preostale stvari. Jaz jih zdaj ne bom," je Skube vendarle marsikaj povedal tudi med vrsticami.

Velenjčani imajo torej pred Celjani na vrhu lestvice še vedno točko prednosti. Če bosta obe ekipi premagali vse tekmece do naslednjega dvoboja – torej Maribor, Ribnico, Koper in Loko –, bo o naslovu dejansko odločala zadnja tekma prvenstva v Zlatorogu. Pozor: Gorenje je Celjane zadnjič premagalo decembra 2013, a jim je na zadnjih tekmah vse bližje.

Ne spreglejte