Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 2. 2008,
21.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 20. 2. 2008, 21.58

8 let

"Srhljivka" v Kopru brez zmagovalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V rokometnem državnem prvenstvu za moške sta se v 19. krogu pomerili vodilni ekipi, Cimos Koper in Celje PL, ki sta se razšli brez zmagovalca (26:26).

Koprčani, ki so imeli v derbiju kroga prvi napad, so proti celjski obrambi 5-1 v uvodnih minutah igrali na dolgo napade. Začetek je bil po pričakovanjih izenačen, tako je bilo po 10. minutah 5:5. V 14. minuti je pri domačih namesto Zorana Jovičiča, ki je bil s tremi zadetki najboljši strelec ekipe, v igro prišel Uroš Rapotec, dve minuti zatem pa so igralci Cimosa ob igralcu manj dosegli dva gola, prejeli enega in izenačili rezultat (8:8). Pri Celju so se v sedemnajstih minutah med strelce vpisali le trije rokometaši (Dragan Gajič in Miladin Kozlina trikrat ter Jan Gregorc dvakrat).

Slab izkoristek sedemmetrovk pri Koprčanih

V 20. minuti je Koper po uvodnem vodstvu 1:0 prišel do drugega vodstva na tekmi z 10:9. Štiri minute zatem je prvič prišla katera ekipa do vodstva s +2, in sicer je bil to Koper (13:11). V 26. minuti so domači kljub igralcu manj povišali prednost še za gol (14:11). Sledile so tri zaporedne obrambe Gorazda Škofa (v prvem polčasu jih je zbral 10) in "pivovarji" so se približali na -1 (13:14). V zadnji minuti so imeli Primorci igralca več, povišali na 15:13, dve sekundi pred koncem imeli tudi na voljo sedemmetrovko, ki pa jo je Denis Buntić zastreljal (v prvem delu igre so zgrešili vse tri najstrožje kazni).

Celjani do delnega izida 7:1

Celje je drugi polčas začel z dvema igralcema manj, Koprčani so dosegli zadetek in nato ob enakem številu igralcev na igrišču še enega ter prvič na tekmi povedli za štiri gole (17:13). Celjani so v obrambi zaigrali agresivneje in se v 38. minuti približali na zadetek zaostanka (17:18), v 41. minuti pa z delnim izidom 7:1 prišli do vodstva z 20:18. Sledil je nov preobrat in trije zaporedni goli Cimosa, ki so v 49. minuti povedli z 21:20.

Štiri minute pred koncem tekme so prišli v vodstvo gostje (24:23), vendar pa je bilo dve minuti pred iztekom tekme vodstvo znova v rokah domačih rokometašev (25:24). Pri 25:25 malo več kot minuto pred piskom sirene je Drašku Mrvaljeviću, ki je bil sam na črti, obranil strel Škof, na drugi strani pa je za Celje zadel Miha Gorenšek (26:25). Koprčani so ob koncu le prišli do izenačenja, in sicer je iz sedmih metrov zadel Jovičič.

Ne spreglejte