Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 7. 2011,
17.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Španija Blaž Vončina

Petek, 22. 7. 2011, 17.34

7 let, 12 mesecev

Španija: Nabor igralcev se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Španski rokomet so v minulih mesecih zaznamovale predvsem finančne težave, a kljub temu se pri vseh ekipah vneto pripravljajo na novo sezono. Le en Slovenec na Pirenejskem polotoku?

V Španiji finančni položaj rokometnih klubov ni najbolj rožnat. Verjetno tudi zaradi tega tam ne bomo več spremljali štirih slovenskih rokometašev Nenada Bilbije (odšel v Minden), Gregorja Lorgerja (odšel v Bittenfeld), Roka Praznika in Ognjena Backoviča (oba še brez kluba). K novemu prvoligašu Huesca se bo preselil vratar Blaž Vončina.

Kljub temu se na Pirenejskem polotoku zagotovo ponovno obeta zanimiva sezona, ki je že pred samim začetkom postregla s kar nekaj spremembami.

Aguirrezabalaga in Morros ponovno pri Kataloncih

Že smo poročali o spremembi imena Ciudad Reala, ki je po novem Atletico Madrid. Manjšo spremembo v imenu pa je predstavili tudi aktualni španski prvak, ki bo po novem Barcelona Intersport. Slednji se je v novi sezoni pridružil Mikel Aguirrezabalaga, ki je naj bi bil primerna zamenjava za Ikerja Romera, kateri je odšel v Nemčijo k Füchse Berlinu. Aguirrezabalaga se tako po sedmih letih vrača k Barceloni, v tem času pa je nosil dres Alcobendasa in Ademar Leona in postal tudi del španske reprezentance. Njegova zamenjava pri Ademar Leonu bo Antonio Garcia, ki je podpisal triletno pogodbo.

V katalonski prestolnici pa so predstavil tudi Viraan Morroso, ki naj bi v Barceloni ostal štiri leta. Pred tem je osem let prebil pri ekipi Teucro Pontevedra (2003 – 2004), pri Ademar Leonu (2004 – 2007) in nazadnje pri Ciudad Realu (2007 – 2011), sedaj pa se tudi on vrača v svoj rojstni kraj. Desnokrilni rokometaš ob tem na uradni predstavitvi ni mogel skriti navdušenja: "Zelo sem vesel, da se vračam k svoji ekipi, k svojim prijateljem, kar je bil tudi glavni povod za odločitev o zamenjavi kluba. Navajen sem trdega dela in dal bom vse od sebe, da pomagam Barceloni do novih uspehov. Da lahko nosim ta dres, je zame neverjetna motivacija."

Manjšo spremembo v imenu bo v sezoni 2011/2012 imel tudi Aragon, ki bo po novem Caja3 Balonmano Aragon.

Abalo ostaja v Španiji

Nič pa ne bo z velikim prestopom francoskega reprezentanta Luca Abaloja k nemškemu Kielu. Po mnenju mnogih najboljše desno krilo na svetu bo tako še naprej nosil dres španskih podprvakov, oziroma po novem Atletico Madrida. Ekipi pa se za dve leti utegne pridružiti tudi krožni igralec Fernando Fernandez.

Nikčević namesto Tvedtna

Petouvrščeno ekipo preteklega španskega prvenstva je zapustil Norvežan Havard Tvedten, najboljše levo krilo januarskega svetovnega prvenstva na Švedskem, kjer je bil tudi drugi strelec prvenstva. Bivši klub slovenskega reprezentanta Nenada Bilbije je Norvežan zamenjal za danski Aalborg. A pri Valladolidu so že našli zamenjavo zanj, saj se je ekipi pridružil srbski reprezentant Ivan Nikčević.

Naturhouse La Rioja prisega na izkušenost

Nekaj sprememb je bila deležna tudi ekipa Naturhouse La Rioja, kjer sta minulo sezono igrala Gregor Lorger in Rok Praznik. Za dve leti je prišel 30-letni levokrilni igralec Srb Marko Ćuruvija, nov levi zunanji igralec pa bo 31-letni Nikola Prce iz BiH. Do leta 2014 je svojo pogodbo podaljšal eden najboljših obrambnih igralcev v Španiji 34-letni Ruben Garabaya.

Deveto moštvo preteklega španskega prvenstva očitno prisega na izkušene rokometaše, medtem ko so pri San Antoniu priložnost ponudili obetavnemu 21-letnemu Dancu Isu Sluijtersu, ki igra na položaju desnega krila. V Toledo je iz francoskega Dunkerqueja za dve leti prišel norveški levičar Thomas Drange, Ademar Leonu pa se je pridružil Brazilec Felipe Borges, 26-letni krilni igralec.

Ne spreglejte