Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 1. 2019,
22.01

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

svetovno prvenstvo rokomet svetovno prvenstvo v rokometu 2019

Nedelja, 13. 1. 2019, 22.01

5 let, 3 mesece

SVETOVNO PRVENSTVO V ROKOMETU, SKUPINSKI DEL, 2. KROG

Španci brez težav prek Islandije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
francoska rokometna reprezentanca | Francozi so dosegli še drugo zmago na prvenstvu. | Foto Reuters

Francozi so dosegli še drugo zmago na prvenstvu.

Foto: Reuters

Svetovno prvenstvo v rokometu v Nemčiji in na Danskem se je začelo skoraj povsem po pričakovanjih. V soboto je Nemčija brez težav ugnala Brazilijo, Francija je prav tako brez težav odpravila Srbijo (32:21). Boris Denič je s Savdsko Arabijo po porazu z Avstrijo visoko izgubil še z Norveško (21:40). Nedelja je minila v znamenju obračuna med Španijo in Islandijo, ki so ga z 32:25 dobili Španci. Švedi so brez težav (31:16) odpravili Argentino, ki je v prvem krogu remizirala z Madžarsko.

Po napovedih naj bi se francoski rokometaš Nikola Karabatić na igrišča vrnil šele februarja, zato naj bi tudi izpustil letošnje svetovno prvenstvo. V soboto pa je odjeknila novica, da bo Karabatić kljub slabim napovedim, lahko pomagal svoji reprezentanci. Zvezdnik PSG se je reprezentanci pridružil v soboto popoldne, na tekmi proti Srbiji pa še ni zaigral. Da se vrača v reprezentanco, je francoski rokometaš oznanil tudi na družbenih omrežjih.

"Nikola je po poškodbi treniral s svojim klubom, po pogovoru z njegovimi nadrejenimi in z njim samim pa sem se odločil, da ga pridružim reprezentanci. Ni potrebno poudarjati, kaj nam on pomeni, vseeno pa se ne smemo zaletavati, šele treningi z nami bodo pokazali, v kakšnem stanju je," je povedal selektor francoske reprezentance, Didier Dinart.

Sistem tekmovanja

Na prvenstvu nastopa 24 reprezentanc, ki so razdeljene v skupine po štiri. Po tri najboljše izbrane vrste iz vseh štirih skupin se bodo uvrstile v glavni del tekmovanja, križata pa se skupini A in B ter C in D, druge ekipe pa bodo svoje nastope nadaljevale v tako imenovanem predsedniškem pokalu za razvrstitev od 13. do 24. mesta.

Točke iz prvega dela se prenesejo v nadaljevanje, najboljših 12 reprezentanc pa bo razdeljenih v dve skupini po šest. Tekme glavne skupine I bo gostila slovita Lanxess Arena v Kölnu, ki vsako leto gosti zaključni turnir evropske lige prvakov, tekme skupine II pa bodo v Herningu. V polfinale se uvrstita po dve najboljši reprezentanci iz obeh skupin. Polfinalni tekmi bosta v Hamburgu, tekme za končne odločitve pa v Herningu.

 

Skupina A: 
Lestvica skupine A:
Skupina B:
Lestvica skupine B:
Skupina C:
Lestvica skupine C:
Skupina D:
Lestvica skupine D:
Ne spreglejte