Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 10. 2011,
21.19

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Izola

Nedelja, 16. 10. 2011, 21.19

8 let, 1 mesec

Sosedski "derbi" dobili avtsiderji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski rokometni prvaki so od prve do 58. minute vodili na sosedskem obračunu v Izoli. A zadnjih sedem minut niso mogli zatresti mreže novinca med prvoligaši, ki se je veselil neverjetne zmage.

Sosedski obračun med slovenskimi prvaki iz Kopra in novopečenim prvoligašem Izolo je Mestno športno dvorano napolnil kot že dolgo ne. Že pol ure pred začetkom tekme je ta pokala po šivih. Koprčani so sicer prišli brez poškodovanih Sebastiana Skubeta, Bojana Skoka, Roberta Konečnika in Gorazda Škofa.

Koprčani so vodili od prve do 58. minute. Zdelo se je, da se bodo Koprčani navkljub dvema zgrešenima sedemmetrovkama hitro odlepili od "avtsiderjev" v ligi. Skozi ves prvi polčas je njihova prednost znašala med dvema in štirimi goli. Lepo priložnost so gostje imeli v zadnjih dveh minutah prvega polčasa, ko so ob +4 i imeli še igralca več. Kljub temu pa so na polčas odšli s samo tremi zadetki prednosti, saj je Uroš Rapotec dvakrat zapored zadel le vratnico namesto mreže.

V drugem polčasu so Koprčani igrali na podobni ravni kot v prvem - medlo, obramba pa ni bila neprebojna. Oba vratarja – Podpečan in Vran - sta na zbrala skupaj pet obramb. Ne glede na to je do 58. minute ekipa Fredija Radojkoviča držala niti v svojih rokah. Kazalo je, da bodo rumeno-modri tekmo mirno pripeljali do konca, saj so vodili za 5 golov in zapravili nekaj priložnosti za +6. Potem je domači trener Vlado Hrvatin zamenjal Keviča in na gol poslal Gregoriča. To se je izkazalo za potezo tekme, saj je izolski vratar zaklenil vrata – Koper ga zadnjih sedem minut ni premagal. Na drugi strani sta Čosić in Smolnik dobro iskala luknje v koprski obrambi in žoge so kar letele v mrežo mimo koprskih vratarjev. Pri 27:27 (57. minuta) je trener gostov poskušal ustaviti nalet nasprotnika z minuto odmora, a ni pomagalo. Dobro minuto pred koncem je za edino vodstvo Izolanov na tekmi poskrbel Peter Božič ter poskrbel za veliko senzacijo.

Ne spreglejte